Söz savunmada

Ünlü isimler oldukça mantıklı ve açıklayıcı savunmalar yaptı. Tüm suçlamaları, deliller göstererek aydınlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2013 Güncelleme 22 Aralık 2013, 01:08
Söz savunmada

İÇİNDEKİLER

İstanbul merkezli operasyonda tutuklanan şahıslar arasında yer alan Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Reza Zarrab'ın oldukça mantıklı savunma yaptıkları öğrenildi. İşte o sözler:

BARIŞ GÜLER
11 yıldır
koruma altındayım. Attığım her adım emniyet tarafından takip ediliyor. Nasıl rüşvet vereyim? Reza Zarrab ile tanışmam da şu şekilde oldu: Yine şüpheli olan Rüçan Bayar uzaktan akrabamdır. Daha önce iflas etmişti. Bizim onda paramız vardı. İflas edince bizim paraları da ödeyemez oldu. Aradan bir süre geçtikten sonra kendisinin Zarrab'ın yanında çalıştığını öğrendim. Alacağımızın yüzde 10'unu ancak alabildik. Hiçbir emniyet mensubunun görev yeri değişikliği için aracı olmadım. Bir örgüt üyesi olmam ve o tür işler içine girmem mantık dışıdır.

REZA ZARRAB
Temmuz 2013'e kadar altın ticareti serbestti. Ancak Amerikan ambargosu nedeniyle bu ticareti, bu tarihten sonra Halkbank yolu ile yapamaz duruma geldik. Biz de gıda ticareti yolu ile yaptık. Tüm işlerimizi hukuka uygun gerçekleştirdik. Rüşvetle TC vatandaşlığı iddiası da asılsız... Muammer Güler veya oğlu Barış Güler'e rüşvet vermedim. Biz sadece Halk Bankası'nın resmi komisyonlarını ödüyorduk. Kimseye rüşvet ödemedim.

KAAN ÇAĞLAYAN
Reza Zarrab ile dostluğumuz vardır. Daha doğrusu aile dostluğumuz vardır. Düğünümde eşi sahne almasına rağmen sadece sahne masrafını talep ettiler. Onun dışında herhangi bir ücret talep etmediler. Bu aile dostluğumuz dışında kendisinden hiçbir şey almadık veya vermedik. Muhammet isimli kişiyle de tuvaletin içinde değil önünde görüştük. Gizli bir görüşme olsaydı, özel odam var. Oraya giderdim... Kaçak altın olayıyla da ilgili hiçbir görüşmem ya da bilgim yoktur. Böyle bir olay olduğunu da ifade sırasında öğrendim. Babamın işlerine ise asla karışmam. Kendi işimle ilgiliyim.

SÜLEYMAN ASLAN
Halk Bankası'nın 2.5 yıldır yöneticiliğini yapan birisiyim. Altımda 15 bin çalışan ve 8 milyon müşterisi olan bir banka var. Bu çalışmalar ile ülkemize altın ticaretinden 3.5 milyar dolar para kazandırıldı. Buna engel olmak isteyenler bellidir. Sadece Reza Zarrab'ın şirketi değil, birçok şirket bu işi yapmaktadır. Bankamız İran ile olan işleri tek başına yapan bir bankadır. Zarrab da hayırsever bir kişiliği olduğunu ve hayırlara vesile olmak istediğini söyleyince aklıma mezun olduğum Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi geldi. "Masrafları ödemeye hazırım" dedi. Evdeki paralar, bu okula ve bazı üniversitelere hayır amaçlı verilen paralardır.