Operasyonla ilgili müthiş iddia!

1 yıldır hazırlığı yapılan soruşturmada gözaltı kararı çıkarmak için nöbetçi hakim ayarlandığı ileri sürüldü.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2013, 16:33
Operasyonla ilgili müthiş iddia!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, 1 yıldır hazırlığını yaptığı yolsuzluk soruşturmasında dün düğmeye bastı. Kamuoyunda ses getirmesi için 3 ayrı soruşturma aynı gün operasyona dönüştürüldü. Gözaltı kararları 'uygun hakim'in nöbetine denk getirildi.

3 SORUŞTURMAYA AYNI GÜN OPERASYON
Bir yıldır süren 3 ayrı soruşturmanın kamuoyunda ses getirmesi için aynı gün yapılması dikkat çekti. Soruşturmaları yürüten savcılığın son bir haftada hazırlıkları hızlandırdığı iddiası ise 'zamanlama' şüphesine neden oldu.

'UYGUN HAKİM' BEKLENDİ İDDİASI
İddialara göre, gözaltı kararlarının çıkarılması için uygun hâkimin nöbetçi olması beklendi. Gözaltı kararı verecek 18. Sulh Ceza Mahkemesi hâkiminin nöbetçi olduğu Pazartesi günü savcılık gözaltı kararları için başvurdu. Gözaltı kararlarının çıkarılmasının ardından dün operasyonun düğmesine basıldı.

TUTUKLAMALARI HANGİ HAKİM YAPACAK?
Soruşturmalar örgütlü suç kapsamında olduğu için 4 gün olan gözaltı süresi uzatılarak şüphelilerin tutuklama kararı verecek mahkemeye sevk edilmesinin planlandığı öğrenildi. Perşembe günü 23. Sulh Ceza Mahkemesi'nin hakimi raporlu olduğu için görev yapamayacak. Mahkemeye tutuklama kararı verecek uygun hakimin atanmasının beklendiği ileri sürüldü. Adalet Komisyonu'nun atayacağı hakim şüphelilerin tutuklanmasına karar verecek.

Kaynak: Yeni Şafak