Hürriyet'in yalanı deşifre oldu

Ankara’da geçen yıl gerçekleştirilen 11. Dünya Wushu Şampiyonası’nda Dünya Wushu Şampiyonu olan Elif Akyüz’ün üzerinden Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz’e yönelik suçlamaya, Fatma Akyüz sert tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 18 Aralık 2013, 17:45
Hürriyet’in yalanı deşifre oldu

İÇİNDEKİLER

Ankara'da geçen yıl gerçekleştirilen 11. Dünya Wushu Şampiyonası'nda Dünya Wushu Şampiyonu olan Elif Akyüz'ün üzerinden Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz'e yönelik suçlamaya, Fatma Akyüz sert tepki gösterdi.

HÜRRİYET'İN İFTİRASI DEŞİFRE OLDU
Bahse konu iftira içerikli Hürriyet haberini Dojospor dergisi araştırdı. Dojospor'un haberi şöyle:
Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan haberde, organizasyonda çalışan Ersin Metin Yavuz adlı kişiye dayandırılarak verilen suçlamada, " Elif Akyüz'nün kazandığı Altın madalya, Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı olan Babası Abdurrahman Akyüz tarafından 7 Adet "ROLEX" saat ve 14 bin dolar civarında para ile satın aldığı" öne sürüldü. Haberde Doğan Haber Ajansı'nın teftiş Kurulu başkanlığına verilen evraka da ulaşıldığı yazıldı.

İDDİALARA CEVAP
Konu ile ilgili DOJOSPOR dergisine bir açıklama yapan Fatma Akyüz, sözkonusu kişilerin federasyonu ve Abdurrahman Akyüz'ü zorda bırakmak için kişisel hırsları ile hareket ettiklerini ifade ederek, iddialarla ilgili olarak şunları dile getirdi:
"Dünya şampiyonluğu bu kadar ucuz ve basitti de neden şimdiye kadar kimse almamıştı. Elif Akyüz şuan Türkiye nin ve dünyanın en iyi sporcuları arasındadır. 3 dünya 1 avrupa olmak üzere 4 defa istiklal Marşı'nı okutmuştur. Elif Akyüz milli bir değerdir. Milli değerlerine hakaret edenler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır."