"Ürkek bir Türkiye bize yakışmaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Bizim rüyalarımızı, bizim hayallerimizi, bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık, gölgesinden bile korkan, küçücük dünyasında ürkek bir Türkiye bize yakışmaz" dedi

Giriş Tarihi 14 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 14 Aralık 2013, 18:26
Ürkek bir Türkiye bize yakışmaz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz istismar üzerine, korku üzerine siyaset yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz, hizmet siyaseti. Bizler bu büyük milletin, bu büyük vatanın çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Bizim rüyalarımızı, bizim hayallerimizi, bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık, gölgesinden bile korkan, küçücük dünyasında, ürkek bir Türkiye bize yakışmaz" dedi.

Erdoğan, Manavgat ilçesindeki toplu açılış töreninde, 68 milyon lira tutarındaki 21 eserin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yatırım ve hizmetlerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Erdoğan, "Bugün Manavgat tarihi bir gün yaşıyor. Antalya'nın en büyük ilçesi olan, tarihi Malazgirt kadar olan eski Manavgat, bugüne kazandırdığımız yatırımlarla, yapacağımız yeni yatırımlarla inanıyorum ki çok daha iyi yerlere gelecektir" dedi.

Manavgat'ın daha iyisini hak ettiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, ilçenin çok daha büyük, ideallere ve projelere layık olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz istismar üzerine, korku üzerine siyaset yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz, hizmet siyaseti. Bizler bu büyük milletin, bu büyük vatanın çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Bizim rüyalarımızı, bizim hayallerimizi, bölgesinde ve dünyada güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık, gölgesinden bile korkan, küçücük dünyasında ürkek bir Türkiye bize yakışmaz. Her alanda kendini aşan, rekorlar kıran, işte en son, son çeyrekte dört dörtlük bir büyüme. Bu yıl 9 aylık büyüme oranına bakıyoruz, elhamdülillah yüzde 4'lük bir büyüme. Türkiye
için gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışacağız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik."

Başbakan Erdoğan, 11 yıllık iktidarları boyunca inançlarını yitirmeden, cesaretlerini kaybetmeden, hiçbir engele takılmadan, ülkenin dört bir
yanına hizmet götürdüklerini vurgulayarak, "Hani Aşık Veysel diyor ya 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' Gideceğiz, gündüz gece. Biz milletimizin karşısına içi boş sloganlarla değil hizmetlerimizle, eserlerimizle çıktık" dedi.

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2015'te bitecek"

İstanbul'da 153 yıllık bir rüyayı, boğazın 62 metre derinliğinde hayata geçirdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Marmaray'ı inşa ettik. Artık oradan YHT geçiyor. 14 kilometre uzunluğunda böyle bir metroyu denizin dibinde 62 metre derinliğinde, dünyada bu evsafta adeta ilkler arasında" dedi.

Projeyi kendilerinin hayata geçirdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu biz yaptık. 153 yıl önce ecdadımız hayalini kurmuştu ama kimse yapamadı, bize nasip oldu, biz yaptık. Siz bize inandınız, biz sizden, Allah'tan gücümüzü aldık ve bu işi başardık. Bitmedi, onun güneyinde yine şimdi yine çift tüp, bu da otomobiller için, 2015'te de onu açacağız. İki tane köprü var biliyorsunuz, şimdi üçüncü köprüyü hazırlıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü o da 2015'te bitecek. Şu anda boğazın iki tarafında kuleleri yükseldi, yaklaşık 125-130 metreye ulaştı. Devamlı yükseliyor. Asma köprünün üçüncüsü ama bu farklı
olacak. Dört şerit gidiş ve geliş. Ortadan da raylı sistem. Niye? Çünkü bu millete, Türk Milletine bu yakışır, bunu gerçekleştireceğiz ve lafını değil, uygulamasını 2015'te o da bitecek."

"Bugüne kadar gelenler acaba bu adımları niye atamadılar, niye onlar bunları yapamadılar" diye soran Başbakan Erdoğan, "Bakın biz büyükşehir dedik, CHP 'olmaz' dedi. Niye? Çünkü bunlar büyükşehir nedir anlamazlar, bilmezler" ifadesini kullandı.

"Bu derelerin hali ne"

Alana gelirken dereler gördüğünü ve üzüldüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, "Bunların hali ne Allah aşkına? Böyle dere mi olur? Pislikten
geçilmiyor, burası mikrop dağıtıyor. İşte onun için büyükşehir dedik" değerlendirmesini yaptı.

Büyükşehirle imar bütünlüğünün sağlanmasının yanında bütün mülki sınıra hizmet götürüleceğini belirten Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından geldiğini hatırlattı. Erdoğan, şunları dedi:

"Biz İstanbul'u da yine CHP'li belediyeden almıştık, İstanbul çöpten geçilmiyordu, susuzluktan geçilmiyordu, hava kirliliğinden geçilmiyordu. Ama bunları evelallah başardık ve o günden bugüne İstanbul'lu artık bizim hizmetimizin karşılığını bize veriyor, 'biz sizden memnunuz' diyor. Onun için 'yola devam' diyor. Ben diyorum ki bunu Antalya'da da bunu Antalya'nın tamamında gösterelim, hem yerelde hem merkezi yönetimde gösterelim. El ele verelim. Omuz omuza verilim. Turizmin Türkiye'de üçte birini Antalya çekiyor. Antalya yaklaşık
bu yıl 13 milyon turist çekecek. Bunun çoğunu Manavgat çekiyor, onun için Manavgat'ın altyapısı, üst yapısı ile daha güzel olması lazım. Kararlı bir şekilde geleceğe yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bize oy vermiş, vermemiş önemli değil. Eski defterleri karıştırmıyoruz, biz şimdi geleceğe bakıyoruz. İnsana insan olduğu için hizmet ediyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Romanıyla, Çerkeziyle, Arnavutuyla, Boşnağıyla ne olursa olsun, insanı sadece insan olduğu için, yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz, bizim farkımız bu."