İlaç gibi hemşire

Şişli Etfal'deki hemşire katilleri ele verdi Kanser ilacının sahte olduğunu tespit etti... Çapa, Cerrahpaşa ve Haseki'deki 95 hastanın da vicdansızların tuzağına düştüğü belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2013 Güncelleme 12 Aralık 2013, 00:25
İlaç gibi hemşire

İÇİNDEKİLER

Vicdansızlık kanser gibi yayıldı. Sahte kanser ilacı satan 60 kişi, dün 2 yıllık operasyonun sonucunda yakalandı! Olayla ilgili soruşturma sürerken, sahtekarlar bir hemşirenin gözünden de kaçmadı. ABD'de yayın yapan Wall Street Journal Gazetesi'nde 2 yıl önce Türkiye'nin sahte ilaç üretim üssü olduğuna yönelik haberler çıktı.

ROCHE FİRMASINA GÖNDERİLDİ
Bu haberler üzerine ekipler düğmeye bastı. Soruşturma sürerken İstanbul'daki Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli olan hemşire inanılmaz bir olayla karşılaştı. Hemşire, kanser hastasına verilen Altuzan adlı ilacın yoğunluk hacminin normalden daha az olduğunu anladı. İlacın seri numarasını sistemle eşleştirdi. Gerçek serinin son kullanma tarihi 2013 iken şikayet konusu ilacın son kullanma tarihi 2014 yılı idi. Hemşire, etiketteki yazı tipi, renk ve metnin de farklı olduğunu belirledi. Bunun üzerine ilaç şişesi, Altuzan'ı üreten Roche firmasına gönderildi. İncelemede, Altuzan'ın sahte olduğu belirlendi. İlacın ölümcül maddelerle yapıldığı tespit edildi. Altuzan'ı takibe alan ekipler, şok bir gerçeğe ulaştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREDE

Zira sahte kanser ilaçları, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Haseki Hastanesi'nde tedavi gören 95 hasta tarafından da kullanılmıştı. Bu kişiler kendilerine sahte ilaç veren çeteden şikayetçi oldu. Polis soruşturmayı derinleştirirken Sağlık Bakanlığı da harekete geçti.

BARON REZİDANSTA
Ekipler, çete lideri İsmail Ç.'yi Zeytinbunu'ndaki 16:9 adlı gökdelenin rezidansında yakaladı. Kanser baronunun hastalar üzerinden milyonlarca dolarlık bir servet yaptığı belirlendi. Ayrıca otomobil kiralama şirketinin de bulunduğu öğrenildi.

ŞİMDİ HAPI YUTTULAR
Vicdansız çete, 3 liralık nezle hapını alıp, ambalajını değiştirdi. Sonra da bu hapı bin 500 liraya kanser ilacı diye sattı. Sahtesi yapılan diğer önemli ilaçlar da şunlardı: Exjade, Sutent, Prograf, Noxafil. Binlerce TL'lik bu ilaçların çok sayıda ecza deposunda bulunduğu belirlendi.


UFUK KÖROĞLU