PKK'lılar asker kaçırdı!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lı teröristler 4 askeri kaçırdı.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 09 Aralık 2013, 03:40

İÇİNDEKİLER

Olay bu akşam saatlerinde Fis Ovası kesiminde meydana geldi. Karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, durdurdukları aralarda bulunanların kimliklerini kontrol etti.

Araçlardaki 2 astsubay ve 2 uzman çavuşu etkisiz hale getiren PKK'lılar, araçlardan indirdikleri kişilere bir süre örgüt propagandası yaptı.

Ardından 3 aracı ateşe verip yakan PKK'lı teröristler, astsubay ve uzman çavuşları yanlarına alıp götürdü.

Kaçırılan askerlerin kurtarılması için bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat timleri operasyon başlattı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "ASKERLER DERHAL BIRAKILSIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da kaçırılan 4 askerle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemlerdir dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel bir hastanede tedavi gören ünlü sanatçı Adnan Şenses'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da kaçırılan 4 askerle ilgili sorular üzerine, "Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. Ve bunlar da bunun bir benzeridir. Fakat bunlar her halükarda biz tabi bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz dedi.

Gazetecilerin "Çağrınız ne olacak" şeklindeki sorusu üzerine ise Erdoğan, "Bizim bir an önce askerlerimizi bırakmalarıdır diye yanıtladı.
Başbakan Erdoğan, yaptığı açıklamanın ardından hastaneden ayrıldı.