'Ahmet Kaya'nın suçu neydi'

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ndeki toplu açılış törenine katıldı. Halka hitap eden Başbakan Erdoğan, Ahmet Kaya'yı için "Ahmet Kaya'nın suçu neydi. Bunu kendi şarkısında söylüyordu. Ne diyordu: Diyarbakırlıymış, Adı Bahtiyar'mış, suçu saz çalmakmış. Evet, Ahmet Kaya'nın suçu saz çalmaktı. Ama Türkiye değişiyor" dedi.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 17 Kasım 2013, 16:38
’Ahmet Kaya’nın suçu neydi’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergani'de toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Ahmet Kaya'nın suçu neydi. Bunu kendi şarkısında söylüyordu. Ne diyordu: Diyarbakırlıymış, Adı Bahtiyar'mış, suçu saz çalmakmış. Evet, Ahmet kaya'nın suçu saz çalmaktı. Ama Türkiye değişiyor. Yeni Türkiye'de kimse etnik kimliğinden dolayı ötekileştirilmiyor" dedi.

Başbakan Bismil'de de yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Tüm bölgede yeni bir süreç başladı. Türkiye değişirken bölgemiz de değişiyor. Bir kez daha kardeşlik egemen oluyor. Diyarbakır ne kadar güçlü olursa Erbil, Musul, Bağdat da o kadar güçlü, huzurlu olur. Diyarbakır bölgeni kutupyıldızlarından biridir. Diyarbakır barışa güçlü şekilde sahip çıkmalı. Diyarbakır'da annelerin, babaların yüreklerindeki güveni gururu gördük.

Çözüm süreci Diyarbakır'ı köklü şekilde değiştiriyor. Bugün de burada, Bismil'de aynı manzarayı, aynı iklimi, aynı umudu görüyoruz. Bismil'de kardeşliğin kazandığını, umutların çoğaldığını görüyorum. Bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin.

İnşallah bu süreç bir kartopu gibi ilerleyecek. İlerledikçe büyüyecek, büyüdükçe umutları çoğaltacak. Bu bölgenin talihi inşallah değişecek. Diyarbakır değiştikçe, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu değişecek. Diyarbakır değiştikçe, Irak değişecek, Suriye değişecek. Diyarbakır'dan doğan barış güneşi inşallah tüm coğrafyamızı ısıtacak. Sizlerden rica ediyorum, bu çözüm sürecine sımsıkı sahip çıkın. Huzura, barışa, bahara sahip çıkın.

Çözüm sürecinden rahatsız olanlar gençlerin kanıyla besleniyor. Sürecin bozulmasına fırsat vermeyelim. Kışkırtmalar karşısında yiğitçe duralım. Ret, inkar ve asimilasyon bizim iktidarımızda bitmiştir. Biz eski Türkiye dönemini artık kapattık. Yeni Türkiye özüyle kucaklaşan bir Türkiye'dir."