Bedelsiz bedelli

Bedelli askerlik tekrar Meclis gündemine girdi. Ancak öneri bu kez şöyleydi: Yıllık geliri 14.000 liradan az olanlar bedelsiz askerlik yapsın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2013 Güncelleme 12 Kasım 2013, 10:44
Bedelsiz bedelli

İÇİNDEKİLER

Uzun dönem askerlik 15 aydan 12 aya indirildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasa sonrası kışlada 12 ayını dolduran askerlere terhis yolu açıldı. Türkiye 12 aylık süreye sevinirken Meclis gündemine yine bir askerlik konusu geldi. CHP'liler Meclis Başkanlığı'na bedelli askerlikle ilgili kanun teklifi sundu.

MAAŞA GÖRE HESAPLANSIN
Teklif, yıllık geliri 14 bin lira ve daha az olanların bedel ödemeden askerlik yapmalarını öngörüyordu. Ayrıca yıllık geliri 14 bin 1 TL ile 25 bin TL arasında olanların 7 bin 500 TL; yıllık geliri 25 bin 1 TL ve daha üstü olanların ise 15 bin TL ödeyerek, zorunlu askerlik hizmetini yapabilecekleri belirtildi.

YAŞ SINIRI 28 OLABİLİR...
Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığı'na sunulan bedelli askerlikle ilgili kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Hamzaçebi, teklif ettikleri düzenlemeden 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle askerlik çağına gelen, henüz askerliğini yapmamış olan ve 28 yaşından gün alanların yararlanabileceğini ifade etti.

'4 AY' İÇİN İMZA REKORU
Kışlada askerliğin 12 aya indirilmesinin ardından gözler kısa döneme çevrildi. Kısa dönem askerliğin 6 aydan 4 aya indirilmesini isteyenler, Meclis'i dilekçe yağmuruna tuttu. Ayrıca konuyla ilgili olarak da internet ortamında bir imza platformu oluşturuldu. Eğitimli iş gücü için uygun askerlik süresinin 4 ay olduğu vurgulanan teklifte, ilerleyen dönemde sürenin daha da kısaltılması istendi.

EVRİN GÜVENDİK