Kadirizm bombaları

Usta aktör Kadir İnanır, kendisini eleştiren milliyetçi- ulusalcı kesime sert çıktı: "Barıştan elini çekenin canı yanacak" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2013 Güncelleme 11 Kasım 2013, 00:00
Kadirizm bombaları

İÇİNDEKİLER

Türk sinemasının usta aktörü Kadir İnanır, "Çözüm süreciyle" ilgili Akil Adamlar grubunda yer aldı. Bölge halkıyla sık sık bir araya geldi. Ünlü aktör, geçen hafta da Hakkari'yi gezdi. Çözüm süreciyle ilgili olarak düşüncelerini paylaştı. Evrensel Gazetesi'ne konuştu. Önemli bir mesaj verdi: "Barıştan elini çekenin canı fena yanacak" dedi.

BARIŞLA BİTECEK...
Kadir İnanır'ın tespitleri şöyle; "Hakkari dağları 30 yıldır, hiç durmadan bomba yiyor. İşte o dağları konuşturdum biraz. Sanırım bu satırlar oranın derdinin güzel de bir özeti oldu: "Dağlar haykırıyor; ben şarapnel parçalarından yoruldum. Kardelen çiçekleri çıkarmak istiyorum. Esnafı huzur istiyor. 11 aydır kan dökülmüyor. Çok mutlular. Bakın bu, adı üstünde "süreç". Yani zamana yayılma demek değil mi?" İnanır, milliyetçi-ulusalcı kanatlardan gelen eleştirilere sert çıktı: "Kafatasçı, ulusalcı geçinen 3-5 tane gazete var ki onların yazarları özellikle beni hedef alıyor. O zavallılarla uğraşacak halim yok. Onlara vatan sevgisinin de, milliyetçiliğin de ne olduğunu öğreteceğim" dedi. Gezi eylemleriyle ilgili de "Temel haktır gösterilen tepkiler. Saygı gösterilmeliydi" dedim. Çünkü o tarihlerde hastaydım. Haksızlığa karşı direnişe benim kadar destek verecek adam var mı? Zaten haksızlığa direniş mücadelesi içindeyim. Ama tabii ki vandalizme

KARDELENLER AÇSIN İSTİYOR
Kadir İnanır, "Dağlar haykırıyor: Şarapnel parçalarından buktım. Kardelen çiçekleri çıkarmak istiyorum" diye konuştu.

BARIŞ ELİ KOPMAZ!
Hakkari ziyaretinde halkla da konuşan Kadir İnanır, "11 aydır kan dökülmeme gerçeği yaşandığı için hem halk, hem ülke çok memnun. Bu barış hasretinden uzatılan eli çeken kim olursa canı fena yanacak. İster Hükümet olsun ister bölge halkı olsun. Bu barış eli artık koparılamaz. Barışla bitmeyen hiçbir savaş yoktur. Bu da bitecek" dedi.