Usül neyse gereği yapılır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Milletvekili Engin Alan'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili olarak, "Usül neyse gereği yapılır. Anayasa'da her şey gayet açık" dedi.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2013, 15:44
Usül neyse gereği yapılır

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Balıkesir Günleri'nin açılış töreninde basın mensuplarının Balyoz davasında hakkındaki hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan MHP Milletvekili Engin Alan'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili sorusu üzerine, "Anayasa hükümleri açık, iç tüzük de buna uygun düzenlemeler içeriyor. Usul neyse gereği yapılır. Anayasa'da her şey gayet açık" cevabını verdi.

Bozdağ, ''Benim bildiğim kadarıyla şu anda herhangi bir temas yok. Anayasa 83. ve 84. hükümleri gayet açık. Herhangi bir mahkumiyet hükmü olduğu zaman, bu mahkumiyet hükmünün kesinleşmesine müteakip, takip edilecek usul orada yazıyor. Dolayısıyla içtüzük de buna uygun düzenlemeleri içeriyor. O usul neyse onun gereği yapılır. Burada meçhul bir şey yok, bilinmeyen bir şey yok. Her şey anayasada ve içtüzükte gayet açık. O usul neyse gereği eğer kesinleşme olursa çünkü tashihi karar aşaması var, o çerçevede anayasa ve içtüzüğe uygun olan yapılır.'' dedi.