Topbaş yeniden başkan seçildi!

Kadir Topbaş, Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2013, 19:07
Topbaş yeniden başkan seçildi!

İÇİNDEKİLER

Fas'ın Rabat kentinde yapılan Dünya Kongresi'ne 130"a yakın ülkeden 3 binden fazla yerel lider katıldı.

Belediye başkanları ve bölgesel yönetimlerin liderlerinin katıldığı kongrede Dünya Başkanlığı seçimine Kadir Topbaş rakipsiz girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Seçimin ardından açıklama yapan Başkan Topbaş " Dünya Belediyeler Birliği olarak nitelendirebileceğimiz bu önemli teşkilatın başkanlığına 3 yıl için yeniden seçilmiş olmamdan dolayı ülkem ve şehrim adına onur duydum. 2016 yılına kadar bu görevim devam edecek. Dünya Konseyi'ne 130"a yakın ülkeden 3 binden fazla yerel lider katıldı. Dünya çapındaki yerel yönetimlerin nabzı burada attı diyebiliriz. Yerelin önemini ve Dünya'nın geleceğine etkisini tüm yönleriyle ele aldık. Önemli şehirlerin belediye başkanları ile İstanbul için faydalı görüşmeler yapma imkanımız oldu. Görüyoruz ki İstanbul, son yıllardaki gelişimiyle Dünya'nın ilgisini daha fazla çeken bir şehir konumunda. İstanbul'un adını zirvede tutmaya devam edecek olmamız da ayrı bir gurur vesilesi" ifadelerini kullandı.