Işık görmedi!

Sesli soruda yarışmacı Tuncel Kurtiz'in sesini tanımayınca Kenan Işık kızdı. Işık, 'Onu tanımayan biriyle muhatap olduğum için üzgünüm' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2013 Güncelleme 04 Ekim 2013, 02:03
Işık görmedi!

İÇİNDEKİLER

ATV'nin reyting rekortmeni Kim Milyoner Olmak İster programında, önceki akşam ilginç anlar yaşandı. Nazım Hikmet'in, 'Benerci Kendini Niçin Öldürdü' isimli şiirinden "Delikanlım!/ iyi bak yıldızlara, / onları belki bir daha göremezsin. / belki bir daha / yıldızların ışığında /kollarını ufuklar gibi açıp geremezsin." dizeleri geçen günlerde yaşamını yitiren Tuncel Kurtiz'in sesi ile soru olarak soruldu. Kenan Işık, şiirin ardından "Dinlediğiniz şiiri seslendiren oyuncu kimdir?" diye sordu. Seçenekler ise "Metin Serezli, Uğur Yücel, Tuncel Kurtiz ve Rutkay Aziz" olarak sıralandı.

HİÇ BİR FİKRİM YOK
Yarışmacı Cedric Grandjean önce "hiç bir fikrim yok" diyerek telefon jokerini kullanmak istedi. Yarışmacının yoga öğretmeni olan jokeri de "Metin Serezli olabilir" diye yanıt verdi. Yarışmacı Grandjean da jokerine uydu ve Metin Serezli seçeneğini seçti; ancak kaybetti.

IŞIK SİTEM ETTİ
Kenan Işık ise oldukça üzgün bir şekilde yarışmacıya sitem etti: "Üzüldüm. Türkiye'de bir sanatçı, ama Avrupa'nın da tanıdığı büyük bir sanatçı Tuncel Kurtiz. Ama sadece büyük bir sanatçı değil, politik ve siyasi anlamda da çok doğru duruşu olan bir entelektüel. 12 Eylül mağduru. Ülkesini terketmek durumunda kalmıştı. Uzun yıllar Avrupa'da yaşadı. O yüzden Avrupa'da da bilinir diye söylüyorum. Onu tanımayan biriyle muhatap olmaktan üzüntüm. Belki sizin de kusurunuz yok. Çok ilgileniyorsunuz şiirle, Türkiye'de de çok uzun süredir yaşamıyorsunuz. Kendisini rahmetle anıyoruz.

AVRUPA TANIR
Kenan Işık, Tuncel Kurtiz'in Avrupa'da da birçok tiyatro oyununda ünlü isimlerle birlikte oynadığını belirterek yabancı konuğunun ünlü sanatçıyı tanımamasından dolayı üzüldüğünü söyledi.

PARDON ÖLECEĞİNİ BİLEMEDİK
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin, Tuncel Kurtiz'i anma etkinliklerine izin verilmediği iddialarına Dekan Prof. Dr. Arzu Oğuz, "Tuncel Kurtiz hiçbir zaman güncelliğini yitirmez. Etkinliği yapacağız" dedi. Dekan 2005 yılındaki bir yönetmenliği göre etkinlik için 15 gün önceden izin alınması gerektiğini söyledi. Etkinlik için başvuran öncenciler de, "Sanatçının öleceğini 15 gün önceden belemdik. Pardon. Özür dileriz" dediler.