Film gibi!

Figen Serttaş, 28 günlük bebeğini halaya emanet etti. 1 gün sonra kızının öldüğü söylendi. Evlat özlemi çeken anne, yeğeni bildiği kişinin öz kızı olduğunu 21 yıl sonra öğrendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2013 Güncelleme 04 Ekim 2013, 01:53
Film gibi!

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'de yaşayan Figen-Mehmet Serttaş çifti, Tokat'ta evlendi. İzmir'e yerleşen çiftin 2 çocuğu oldu. Ailenin hayatı ise Mehmet Serttaş'ın trafik kazası geçirmesiyle kabusa döndü. Figen Serttaş, eşinin tedavisi için aylarca hastanede kaldı.

'TOPRAĞA VERİLDİ' DEDİLER
2 çocuk annesi, bir süre sonra hamile olduğunu öğrendi. Doğum zamanı gelince, hastanedeki eşinin yanından ayrılıp, Tokat'taki akrabalarının yanına gitti. Burada bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 28 günlük bebeğini eşinin halasına bırakarak, yine İzmir'de tedavi gören eşinin yanına gitti. 1 gün sonra "Kızın ateşlenerek öldü" haberiyle sarsıldı. Yeniden Tokat'a giden Serttaş'a kızının toprağa verildiği söylendi.

ANNESİNİ YENGE OLARAK TANIDI
Yıllardır bebeğinin yattığı mezarlığa giderek dua eden Serttaş, 20 Ağustos'ta bir tanıdığından, halasının evlatlık olarak aldığı çocuğun öz kızı olduğunu öğrendi. "Yeğenim" diye sevdikleri kişinin, 21 yıl sonra öz kızları olduğu haberiyle sarsılan Serttaş çifti, İstanbul'da yaşayan kızlarının yanına gitti. Ancak genç kız, öz ailesini reddetti. Serttaş ailesi, DNA testi istedi. Ancak kızlarını kaçıran akrabaları buna karşı çıktı. Anne Serttaş, "Benim çocuğum yıllarca öz annesini yenge, babasını da dayı olarak bildi. Kızımı kaçıranlar bizimle görüşmek istemedi" diye ağladı.

* Figen Serttaş, "Kızım 15 yaşında gerçeği öğrenmiş. Ancak eşimin halası bizi kötü anlatmış" dedi. Kızını kaçıran akrabalarına dava açacağını söyleyen anne, yeğeni diye tanıdığı kızının fotoğraflarına bakarak özlem gideriyor.

* "21 yıl boyunca kızımı yeğenim diye sevdim" diyen baba Mehmet Serttaş, "Halam bizimle görüşmek istemiyordu. Bunun nedenini şimdi anladım" dedi. Serttaş, kızını kaçıranların cezalandırılmasını istedi.