Berlusconi'ye bir şok daha!

Berlusconi'nin senatörlükten azledilmesine karar verildi.

Giriş Tarihi 04 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 04 Ekim 2013, 19:57
Berlusconi’ye bir şok daha!

İÇİNDEKİLER

İtalya Cumhuriyet Senatosu Komisyonu, vergi kaçırmaktan ötürü bir davadan hakkında mahkumiyet kararı bulunan eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin senatörlükten azledilmesi yönünde karar aldı.

Komisyon Başkanı Senatör Dario Stefano, yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından Berlusconi hakkındaki kararı açıkladı.

Stefano, komisyonun Berlusconi'nin senatörlükten azledilmesi yönünde oy çokluğuyla karar verdiğini belirterek, gerekçeli kararın 20 gün içinde açıklanacağını aktardı.

Komisyonun kararı, Senato Genel Kurulu'nda da oylanacak.

Ülkede geçen Şubat ayında yapılan seçimlerde merkez solun parlamentodaki çoğunluğu kazanması dolayısıyla, son dakikada bir değişiklik olmaması durumunda Berlusconi'nin senatörlüğünün düşmesi yönünde kararın Senato Genel Kurulu'nda da onaylanması bekleniyor.

Karara ilk tepki Berlusconi'nin partisi Özgürlükçü Halk Partisi'nin (PDL) Senato Grup Başkanvekili Renato Schiffani'den geldi. "Beklenenden daha kötü" diyen Schiffani, Berlusconi hakkındaki siyasi senaryonun çoktan yazılmış olduğunu öne sürdü.

Komisyonun kararında PDL ile koalisyon ortağı olan Başbakan Enrico Letta'nın Demokrat Parti's i(DP) ile merkez parti Sivil Seçim'in senatörlerinin de "Evet" oyu kullanması etkili oldu.