Ağar dava

Derin devlet, faili meçhul dosyasına girdi. Mehmet Ağar'a müebbet istemiyle dava açılmasına ilişkin iddianame kabul edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2013 Güncelleme 03 Ekim 2013, 02:21
Ağar dava

İÇİNDEKİLER

Ankara'da Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın, 1993'te cinayete kurban gitti. Faili meçhuller soruşturmasında Baskın'ın dosyası ayrıldı. Yetkili Savcı Mustafa Bilgili, olayla ilgili iddianame hazırladı.

'İNFAZ LİSTESİ YAPILDI'
İddianamedeki bilgilere göre, gizli tanık Ayışığı "Baskın özel harekat polisleri tarafından öldürüldü. Cinayetten devletin haberi vardı" dedi. Cezaevinde olan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın ise dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'ın talimatıyla eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'in başkanlığında 60 kişilik özel ekip kurulduğunu, müşavir olarak atanan Korkut Eken'in Şahin'e yardım ettiğini, Ankara'da yaşanan infazlardan Ağar ile Şahin'in haberi olduğunu belirtti. Faili meçhullerle ilgili infaz listesinin hazırlandığı da iddianamedeki yerini aldı.

ZAMAN AŞIMINA 1 GÜN KALA
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ağar, Şahin ve Eken'in de aralarında bulunduğu 12 kişi için müebbet hapis istemiyle dava açılmasına ilişkin iddianameyi, zaman aşımına bir gül kala kabul etti. Mehmet Ağar, faili meçhul cinayetlerden 1 yıl 4 gün cezaevinde kaldıktan sonda 4. yargı paketi kapsamında tahliye edilmişti.

'KİMSEYE YASA DIŞI TALİMAT VERMEDİM'

İddianamede, sanıkların soruşturma aşamalarındaki ifadeleri özetlendi. Mehmet Ağar, 7 Eylül 2013'te verdiği ifadede, "yasa dışı talimat vermediğini" söyledi. İbrahim Şahin ise Ayhan Çarkın'ın iddialarını reddetti ve "illegal bir oluşum içinde olmadığını" belirtti.

ALiYE ÇETiNKAYA