Adli vaka

Önemli davalara sahne olan Diyarbakır Adliyesi'nde kirli işler döndü! Kaçak temizlikçi, adli emanet odasına girip yarım ton uyuşturucuyu çaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2013 Güncelleme 03 Ekim 2013, 02:19
Adli vaka

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Adliyesi, en iyi korunan ve çok sayıda önemli davaya ev sahipliği yapan bir bina olarak öne çıktı. Adliyenin temizliğini taşeron bir şirket yapıyordu. Temizlik şefi Mehmet Okay, kardeşi Mücahit Okay'ı ve kuzeni Burhan Okay'ı kaçak olarak adliyenin temizlik işlerinde çalıştırıyordu. Çalışanlar ise Mehmet Okay'ı temizlikçi olarak tanıdı.

KÖR NOKTALARI TESPİT ETTİ
Mücahit Okay, adli amanet deposu ve kamera güvenlik odası dahil birçok yere, temizlik yapma bahanesiyle rahat bir şekilde girip çıkabiliyordu. Kaçak temizlikçi, geçen yıl güvenlik odasına girdi ve kameraların kör noktalarını tespit etti. Ardından da adli emanet deposuna havalandırma borularından sürtünerek girdi. Mücahit Okay, depoda bulunan 12 uyuşturucu dosyasına ait 328 kilogram eroin, 55 kilogram esrar, 97 kilogram hint keneviri ile 11 bin 715 captagon hapı, siyah torbalara doldurdu. Sonra da elini kolunu sallayarak dışarı çıktı.

TEMİZLİK ŞEFİ KAÇTI
Hırsızlık ise depoda yapılan sayımda ortaya çıktı. Şüphelilerin ifadesinin ardından Mücahit-Burhan Okay'ın kaçak temizlikçi olarak çalıştırıldıkları ortaya çıktı. Mücahit ve Burhan Okay tutuklanırken, temizlik şefi Mehmet Okay kaçtı. Tutuklu sanıkların "kamu kuruluşundaki eşyaları çalmak ve uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 20'şer yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

85 MİLYON LİRALIK ZEHİR
Çözüm süreciyle sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlar yoğunlaştırıldı. Diyarbakır, önceki gün son günlerin en büyük uyuşturucu baskınına sahne oldu. Vali Mustafa Cahit Kıraç, Lice ilçesinde önceki gün gerçekleştirilen operasyonda 19 ton toz esrar, 4 ton kubar esrar olmak üzere toplam 23 ton esrar ele geçirildiğini açıkladı. Uyuşturucunun piyasa değerinin ise 85 milyon lira olduğu belirtildi. Bölgede son 5 ayda 62 ton esrar ile 48 milyon kök kenevir ele geçirildiği kaydedildi.