'Jürilerin satın alınma riski var'

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Eurovision Şarkı Yarışması jürilerin satın alınma riski bulunduğunu söyledi. Şahin, "Jüri oyları söz konusu olduğu için jürilerin de satın alınması gibi bir risk vardı. Bu iki yıl önceden beri yapmış olduğumuz mücadeleydi. Neticesini aldık. Yavaş yavaş bizim istediğimiz doğrultuya geliyorlar." dedi.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2013, 17:15
’Jürilerin satın alınma riski var’

İÇİNDEKİLER

Çeşitli temaslarda bulunmak içim Amasya'ya gelen TRT Genel Müdürü Şahin, "Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili 3 sene önce oylama sistemini değiştirdiler. Eskiden 'televoting' dedikleri bir sistem vardı, SMS'ler üzerinde oy veriliyordu. Yarı finaller televoting ile finaller yüzde 50 yüzde 50 oylama ile yapılıyordu. Fakat bunu daha sonra yarı finallere de taşıyarak maalesef etkiyi azalttılar. Dolayısı ile SMS ile oy veren insanların etkisi bir hayli azaldı. Türkiye gibi yurt dışına insan çalıştıran veya vatandaşımız olan ülkeler bundan zararlı çıktı." diye konuştu.

The Guardian gazetesinin tezlerini doğrulayan bir açıklama yaptığını hatırlatan Şahin şöyle devam etti: "Tabi biz ısrarla bunun doğru olmadığını vurgulamıştık. Birazda alaycı bir yaklaşım Türkiye'de sergilenmişti. Sanıyorum bir hafta önce The Guardian gazetesi bizim tezimizi doğrulayan bir açılama yaptı. Tabi bu söylediğimiz sadece televoting değildi. Jüri oyları söz konusu olduğu için jürilerin de satın alınması gibi bir risk vardı. Bu iki yıl önceden beri yapmış olduğumuz mücadeleydi. Neticesini aldık. Yavaş yavaş bizim istediğimiz doğrultuya geliyorlar. Biz geçen sene katılmadık bu senede katılmayı Eurovision'a düşünmüyoruz. Bizim istediğimiz doğrultuda ciddi bir çalışma yaparlarsa belki katılırız ama gelecek sene." ifadelerini kullandı.