Köprüde büyük risk oluştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eylem yapan kamyoncuların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden aynı anda geçişlerinin ciddi risk oluşturduğunu söyledi. Yıldırım, bunun bir işaret olduğunu belirterek, “Böyle kontrolsüz girişlerin mutlaka önlenmesi lazım dedi.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2013, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2013, 14:25
Köprüde büyük risk oluştu

İÇİNDEKİLER

Bakan Binali Yıldırım, Pendik'te katıldığı programda, kamyoncuların eylemi nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün sallanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konunun çok ciddi olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Bunlar asma köprüler. Asma köprüler nihayet halatların üzerindeki yüklerle köprüden geçen yüklerin taşınması esasına dayanır. Frekans diye bir şey. Asma yapılarda hareketli yüklerden kaynaklanan, kirişte oynamalar olur. O esneklik aslında köprülerde mecburdur. Böyle yapmak zorundasınız ama bunun sınırlarını zorladığını zaman, gelişi güzel çok fazla sayıda aracın buraya yarış arabası gibi girmesi ve tamamının da ağır araç olması ciddi bir risk oluşturur. Dün yaşanan olay bunlardan biridir. Salınım sınırları içerisinde olmuştur, kısa sürmüştür ama bu bize bir işaret vermiştir. Böyle kontrolsüz girişlerin mutlaka önlenmesi lazım. Protesto demokratik bir haktır ama başkalarının hayatını riske sokmak çok daha haksızlıktır diye konuştu.

Kamyoncuları itidalli olmaya çağıran Bakan Yıldırım, "Sorunlarını da belediye başkanımızla, valimizle görüştüm. Sorun çözülüyor, bir sıkıntı yok. Onların talebi şu; 'Biz Anadolu yakasında çalışıyoruz. Burada döküm yeri bitti, onun için bize Avrupa yakasına gidin orada dökün diyorlar.' Bence doğru bir talep değil bu. Yaptıkları işin gereği hem trafiği tıkayacak, hem maliyetleri artıracak, köprüden geçiş kısıtlaması var, çalışma verimlerini düşürecek bu uygulamadan şu anda vazgeçildi. Şile tarafında bir aylık bir yer ayarlandı. Daha sonra da uzun vadeli döküm alanları oluşturulması için bakanlık gerekli koordinasyonları yapıyor. Hafriyatçı arkadaşlarımızın tepkilerini gösterdiler, amaçlarına ulaştılar. Bundan sonrası sıkıntı oluşturur. Köprüyü riske atacak böyle girişimlere de müsaade etmeyiz dedi.