Yeşilin hastasıyım

Başbakan Erdoğan, Ankara'da açıklamalar yaptı: Bizi çevre düşmanı ilan ettiler. Bu çok büyük bir haksızlık. Her şey ortada. Yeşile hayranım. Bunu herkes bilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2013 Güncelleme 04 Eylül 2013, 00:00
Yeşilin hastasıyım

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupalı ombudsmanların da katıldığı, Kamu Denetçiliği Kurumu'nca düzenlenen Uluslararası Kamu Denetçiliği Sempozyumu'nda konuştu. Suriye ve Mısır'a sessiz kalınmasını eleştiren Erdoğan, Gezi Parkı olaylarında Türk polisinin tavrına tepki gösterenlere Alman polisinin ve İngiliz polisinin olaylara sert müdahalelerini hatırlattı.

İşte Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları:

KUŞKUSUZ demokrasi sadece kurumların tesis edilmesinden, sadece hakların teslim edilmesinden ibadet değildir. Demokrasi bir zihniyet devriminin, benimsemenin, özümsemenin, kabullenmenin neticesinde en ideal anlamda işlevsel hale gelir.

11 YIL yıl önce belli konular adeta mayınlı araziydi. Ben Talim Terbiye Kurumu'nun belgelerinde yer alan bir şiiri okuduğum için mahkum oldum. Bundan dolayı hapiste yattım. Kimse şu anda bunu görmüyor. Küfre varıncaya kadar bunları yapabildikleri halde hala 'Özgürlüğümüz yok' diyebiliyorlar.

MESELA çok masum gerekçeler ileri sürülmüştür. Nedir? 'Ağaç söküldü, yok ağaçlar kesildi bundan dolayı gösteriler' denildi.
İddiayla söylüyorum, AB üyesi ülkelerle biz ağaç dikme noktasında şu anda rekabetteyiz, biz ön alırız. Biz bu konuda vagon değiliz, lokomotifiz. İktidara geldiğimizden bu yana milyonlarca ağaç diktik, hızla bunu devam ettiriyoruz.

VE biraz da yeşile hayranım, hastayım. Bu işi çok severim ve bize adeta 'çevre düşmanı' gibi bir yaklaşım içerisinde olmak, inanın bize karşı çok büyük bir haksızlık olur. Attığımız, atacağımız adımlarda gösteri ve yürüyüşlerde hukuk içerisinde haklarını kullananları sadece koruruz. Onlara karşı herhangi bir tavrın olmasına müsaade etmeyiz.

ŞU anda Suriye'de yüzbinler öldürüldü ve öldürülüyor. Peki Batı nerede? Batı şu anda Suriye'ye karşı ne yaptı? Attığı bir adım, yaptığı bir şey var mı?
Sadece konuşuyor. AB ne yapıyor? AB, Mısır'daki darbeye 'darbe' diyememiştir. Sadece müdahalede kalmıştır. O zaman darbeyi bize tanımlasınlar...
Darbeyi ve katliamları görmezden geliyorlar.

G-20 İÇİN RUSYA YOLCUSU
Rusya'nın kültür başkenti St. Petersburg, yarın dünyanın önde gelen yirmi ülkesinin liderlerini ağırlayacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başta olmak üzere dünya liderleri ile zirve çerçevesinde bir araya gelecek.

BİRİLERİ ÇIKIYOR KONUŞUYOR
Başbakan Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın başörtü kararını eleştirmesine tepki gösterdi: Danıştay, başörtü konusunda bir karar alıyor. Şu anda hukukçu, akademisyen, avukat neyse birisi de çıkıyor diyor ki, 'Biz bunu kınıyoruz, kabullenemiyoruz.' Bu nasıl iş? Bir taraftan inançlara saygıdan bahsedeceksin, sonra tepki göstereceksin. Yargı kararında işine gelince evet, işine gelmezse hayır...

LONDRA POLİSİ!
Tutuklu ve hükümlü gazeteciler konusunda Avrupa ve dünya kamuoyu sistematik şekilde yanlış bilgilendirilmektedir. Yine aynı çevreler, Türkiye'deki ifade özgürlüğü konusunda tutarsız bilgi vermektedir.

Bir seyahatte Almanya'daydım, oradan birileri bize doğru yöneldi, Alman polisi hemen gitti bileğine sarıldı, dirseğinden çevirdi, yere yatırdı ve tekmeledi. İngiltere'de Londra'da neleri yaşadık hep birlikte izledik. Fransa'da aynı şekilde neleri gördük. Bu kötü örnekleri örnek olarak almıyoruz ama bizim polisimize mermi sıkıldığı halde, aşırı güç kullanmadı.