ABD'den savaş açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Şam yakınlarında 21 Ağustos'ta gerçekleşen kimyasal saldırıyla ilgili kanıtların ellerinde olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2013, 03:47

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımına yönelik uygun yanıtının, sınırlı ve rejimi kimyasal silah kullanımından sorumlu tutulmaya dönük olacağını, hiçbir ABD askerinin karaya ayak basması, ucu açık bir savaşa girme veya Suriye'deki iç savaşa müdahil olma gibi bir durumun söz konusu olmayacağını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Roketlerin nereden havalandığını, ne zaman havalandığını biliyoruz. Roketlerin ne zaman nereye düştüğünü biliyoruz. Roketlerin sadece rejim tarafından kontrol edilen alanlardan geldiğini ve sadece muhalifler tarafından kontrol edilen alanlara ve çevre bölgelere düştüğünü biliyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de 21 Ağustos'ta yaşanan kimyasal saldırıda en az bin 429 kişinin öldüğünü söyledi. Kerry, bunlardan 426'sının çocuk olduğunu belirtti.

OBAMA'DAN SINIRLI HAREKAT SİNYALİ
ABD Dışişleri John Kerry'nin ardından Başkan Obama'dan da Suriye'deki gelişmelere yönelik bir açıklama geldi.

Henüz operasyonla ilgili kesin kararı vermediğini söyleyen Obama, "Sınırlı bir harekat üzerinde çalışıyoruz. Suriye'ye vereceğimiz karşılıkla ilgili planlama sürecindeyiz" diye konuştu.

Obama, Şam yönetiminin kimyasal silah kullanmasını "dünyaya meydan okumak" olarak nitelendirdi ve "Suriye'nin kimyasal silahları, ABD'nin müttefikleri İsrail ve Ürdün için tehdittir" ifadelerini kullandı