Şam kapısı açıldı

Suriye, Şam'da kimyasal silah saldırısı düzenlenen bölgede BM heyetinin incelemesini kabul etti. Esad yönetimi saldırıyı muhaliflerin yaptığını iddia ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2013 Güncelleme 26 Ağustos 2013, 01:54
Şam kapısı açıldı

İÇİNDEKİLER

Suriye'de Devlet Televizyonu, Dışişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler (BM) arasında yapılan görüşmelerde, BM heyetinin kimyasal saldırı yapılan Doğu Guta bölgesinde inceleme yapması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane arasında yapılan görüşmede, BM heyetinin, kimyasal saldırıda hedef alınan bölgeye gitmesine izin verilmesi konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

BM heyetinin hangi gün ve saatte bölgeye gideceği konusunun ise Suriyeli yetkililer ile BM heyeti arasında yapılacak görüşmelerde belirleneceği kaydedildi.

İNGİLTERE SAVAŞA HAZIR
Bu arada, Suriye'de kimyasal silah kullanılması üzerine Akdeniz'deki savaş gemilerini dörde çıkaran ve 'Her an vurabiliriz' mesajı veren ABD'nin olası bir Suriye operasyonunda İngiltere ile beraber hareket edeceği iddia edildi. İran ise Suriye'ye yapılacak olası bir askeri müdahale konusunda ABD'yi yeniden uyardı.

İRAN: KIRMIZI ÇİZGİ AŞILMASIN
Fars haber ajansının haberine göre; İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Mesud Cezayeri, "ABD, Suriye cephesindeki kırmızı çizgileri biliyor ve bu çizgiler aşılırsa Beyaz Saray için birtakım sonuçları olur" dedi.

PİKNİK YAPMAYA HİÇ BENZEMEZ...
ABD'nin Suriye'ye müdahalenin tüm Ortadoğu'yu ateşe atacağını açıklayan Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zubi, "Saldırıya saldırıyla yanıt verilecek" dedi. Rusya'nın Sesi'nin haberine göre, El Zubi,"Terörle mücadele bahanesi arkasına saklanamayacaklar. Suriye'ye saldırmak, piknik yapmaya benzemez. Saldırıya saldırıyla yanıt verilecek. Sonuçta tüm Ortadoğu ateşe bürünecek" sözlerine yer verdi.