Başbakan'dan bayram mesajı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, ramazan ayı boyunca, oruçla, derin bir manevi iklimin, huzur ve kardeşlik ikliminin teneffüs edilmesinin ardından, bayrama kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını vurguladı.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2013, 01:20
Başbakan’dan bayram mesajı!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, ramazan ayında, millet olarak büyük bir dayanışma ve yardımlaşma örneği sergilendiğini belirtti.

Bayramların, kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıkardığı, birlik ve beraberliği pekiştirdiği için tarihte ve milletin hayatında her zaman mümtaz bir yere sahip olduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizler, bayramların ruhunu, bayramların vesile kıldığı kardeşlik duygularını uzun asırlar boyu içimize sindirmiş; bu atmosferi tüm yıla yaymış bir büyük medeniyetin temsilcileriyiz. Aziz milletimiz, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine kardeş gören, eşit gören, kaynaştıran bir medeniyetin mirasçısıdır. Bizim medeniyetimizde kimse dini, dili, rengi nedeniyle dışlanmamış, horlanmamış, eziyet görmemiştir.

Mensubu olduğumuz medeniyet, nerede zulme uğrayan bir insan, bir halk varsa, onlarla, o mazlumlarla dayanışma içinde olmayı; onların elinden tutmayı, onların yardımına koşmayı esas almıştır. Millet olarak bizler, gücümüzü, medeniyetimizin değerlerinden; adaletten ve haktan alıyoruz.

İnsanları şu veya bu sebeple ayırmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan, birlik ve bütünlük içinde, milletçe hep birlikte, emin adımlarla, kararlı adımlarla aydınlık bir geleceğe doğru yürüyoruz."

Bu coşkuyla dün olduğu gibi bugün de yalnızca millet aşkıyla ve Türkiye sevdasıyla, vazifelerini yerine getirmenin çabası içinde bulunduklarını bildiren Erdoğan, hiç kuşkusuz ileri ki süreçte de aynı aşk ve şevkle ülkeye hizmet etmeyi sürdüreceklerini, el birliğiyle ülkeyi daha iyi seviyelere taşımaya devam edeceklerini belirtti.

Bayramların, kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendirmek, küslükleri ortadan kaldırmak için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, vatandaşlardan bayram vesilesiyle, anne, baba, akraba ve dostların yanı sıra, yetim, öksüz, hasta, şehit yakınları ve şehit çocuklarını ziyaret etmeyi, onlarla da bayramlaşmayı unutmamalarını istedi.

Erdoğan, "Türkiye olarak, Suriye, Mısır, Gazze, Tunus, Libya ve Arakan başta olmak üzere, İslam dünyasında yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını; bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğin hakim olmasını yürekten arzu ediyor, bunun için dua ediyor, bunun için gayret gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.