İstanbul korkusu

İstanbul'daki yeni havalimanı ile batacağı kesinleşen British Airways'i kurtarmak için çalışmalar başladı. Daha önce reddedilen 150 milyon kapasiteli yeni Londra Havalimanı'nın startı için ilk adımlar atıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2013 Güncelleme 17 Temmuz 2013, 02:31
İstanbul korkusu

İÇİNDEKİLER

Türkiye, tarihin en güçlü dönemlerini yaşadığı Mayıs ayı sonunda Gezi eylemleriyle sarsıldı. Nükleer santraller, IMF'nin ülkeden def edilmesi, Kanal İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3'üncü Havalimanı projesi, özellikle İngiltere tarafından kızgınlıkla karşılandı. 31 Mayıs'ta da Gezi eylemlerinin startı verildi. Türkiye'de bu projelerin yapılmamasını isteyen Gezi eylemcilerine en büyük destek de kuşkusuz İngiltere'den geldi. İşte bunun belgesi de dün Londra Belediye Başkanı Boris Johnson tarafından dün açıklandı. 'The London Britannia' adlı proje, 4 uçuş pistiyle İngiltere'nin 'yüzer havaalanı' olacak. Londra'da Thames Nehri'nin ucuna inşa edilecek yeni havaalanının; hem şehrin ulaşım sorununu çözmesi hem de farklı mimarisiyle uluslararası rakiplerini geride bırakacağı ifade edildi.

KOMİTE ARTIK KARŞI DEĞİL
Yılda 150 milyon kapasiteli olacak olan bu havalimanı, Heathrow Havaalanı'nın yarattığı sıkıntıyı da bitireceğine dikkat çekildi. Daha önce bu projeye olumsuz cevap veren parlamentonun Ulaşım Komitesi, Türkiye'nin yeni havalimanı planının ardından çark etti ve tam destek kararı aldı. Projenin bağlantı projeleriyle birlikte 65 milyar dolara mal olacağı iddia edildi. Yolcuların Thames'in kuzey-güney yönlerinden ve üçüncü olarak da Londra'nın merkezindeki Canary rıhtımından giriş yaparak havaalanına ulaşması planlandı.

KRALİÇE II. ELİZABETH'İN DESTEĞİ TAM

Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'un oğlu Boris Johnson, Londra Belediye Başkanı olarak çok önemli işlere imza attı. Bu yeni havalimanı için "Hayatımın en önemli projesi" diyen Başkan Johnson, Kraliyet Ailesi'nin de tam desteğini almış durumda.