Başbakan Erdoğan müjdeyi verdi!

Başbakan Erdoğan, Bingöl'de yapımı tamamlanan havaalanının açılışında konuştu.

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2013, 01:24
Başbakan Erdoğan müjdeyi verdi!

İÇİNDEKİLER

Havalimanın açılışından Bingöllülere birçok müjde veren Erdoğan, 'Çözüm Süreci'nin de kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

Mübarek Ramazanı şerifin rahmet günlerindeyiz diyen Başbakan Erdoğan, " Bu rahmet dolu günlerde, tüm insanlık için hayırlar diliyoruz. Güzel bir Ramazan günde Bingöl'e çok büyük bir eser kazandırıyor, diğer illerimizle, dünyayla buluşturacak havaalanını açıyoruz. 2 milyon metrekarelik alanda bu görkemli havaalanını Bingöl'ün şanına yakışır şekilde bitirmenin azmi ve kararlılığı içindeydik. Yarın resmi olarak seferler başlıyor.

Toplamda 39 milyon liraya mal oldu. Bu sayede bölgeyi gezmeye gelecekleri gibi yatırımlar da artacak. Çözüm süreci Allah'a hamdolsun güzel bir şekilde yürüyor. Bu bölgede güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Gençlerin ölmediği, ana ve babaların gözyaşı dökmedi, herkesin umutla geleceğe baktığı güzel bir süreçten geçiyoruz. Özellikle Bingöl'e teşekkür ediyorum.

Bingöl demek dik duruş, onurlu duruş, ülkesine, bayrağına, değerlerine sahip çıkmak, 12 Eylül askeri darbenin ardından en çok hayır oyu verenin Bingöl olmasını unutmayacağız, anayasa referandumunda en çok evet diyen illerden biri olduğunu unutmayacağız. Bingöl, terör karşısında da dik durdu. Sizlerin desteğini, hayır duanızı çok ama çok önemsiyoruz. " dedi

"TÜRKİYE TUZAKLARA DÜŞMÜYOR"
Türkiye küresel meselelerde dik duruyor, geleceğe daha emin adımlarla yürüyor şeklinden konuşan Başbakan Erdoğan, "Türkiye, tuzaklara düşmüyor, kendi gündemini kendisi belirliyor. Bizim gündemimizde millet, hizmet, şehirlerimize havalimanları, yollar, hastaneler, konutlar, okullar inşaa etmek var. Biz sanal gündemin peşinden gitmiyor, aziz milletimizi daha çok refaha kavuşturmanın peşinden gidiyoruz. Türkiye'nin barışı ve kardeşliği savunmasından rahatsız olanlar var."



"MISIR HALKI OYUNU BOZDU"
Şu an da Mısır'da kardeşlerimiz, başları dik durarak kendilerine yönelik darbeye karşı çıkıyor diyen Başbakan Erdoğan, " Mısır'da huzuru bozacak, kardeşliği zedeleyici hareketlere girmeden haklarını arıyorlar. Mısır'da darbeyi yaparız işimize bakarız diye düşündüler. Mısır halkı bu tuzağı altüst etti. Benzer bir senaryoyu Türkiye'de uygulamaya çalıştılar." dedi.

"MİLLETİN DE BİR HESABI VAR"
Başbakan Erdoğan, "Ağaç diyerek, çevre diyerek insanları sokağa döktüler. Bingöl'de sadece açılış töreninde binler var. Türkiye'de demokrasiye karşı çıkanları koyun olarak gördüler, bidon kafalı dediler, aşağaladılar. Kutsal değerlerimize, camilerimize, başörtülü kızlarımıza hakaret ettiler. Bu milletin itidalli duruşunu sürekli tahkir ettiler. Ama millet demokrasiye sahip çıktı. Ama milletim milli iradeye sahip çıktı. Onların bir hesabı da Allah'ın da milletin de bir hesabı var. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da milletin de bir tuzağı var." dedi.

"HERKESE EŞİT MESAFEDE DURAN BİR İKTİDARIZ"
Başbakan Erdoğan, "Bu kardeşinizin ağzından bugüne kadar ayrımcı bir laf çıkmamıştır. Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı, Çerkez'i, Laz'ı da bu milletin vatandaşıdır. 76 milyonu bir ve beraber gören hepsine eşit mesafede duran bir iktidarız. Şimdi ben sizde bir cevap bekliyorum: 10 yıl önce Bingöl'e havalimanı yapılacak derseler inanır mıydınız? Ama şimdi oldu, açtık.

Cuma günü de inşallah Kastamonu havalimanını açacağız. Ondan sonraki cuma da Şırnak'tayız. Şırnak'ta bu ülkenin eski bakanlarından Şerafettin Elçi Havalimanı açacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz. 26 havalimanıyla geldik, şimdi 50'yi aştık. " dedi.



"ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR"
Çözüm Süreci son derece kararlı bir şekilde yürüyor şeklinde görüş belirten Başbakan Erdoğan, "63 Akil İnsan 81 ilimizde çalışma yaptı. Bu süreçte sabote etmek için her türlü oyunun oynayacağını biliyorduk. Paris, Reyhanlı saldırıları ve son olarak Gezi Parkı odaklı gelişmeler Türkiye'nin büyümesini hedef alan olaylardır. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var ama biz bunlara aldırış etmeyeceğiz." dedi

"BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZLAR"
Başbakan Erdoğan, "Tencere tava çalanlara aldanmayın. Halkını rahatsız eden bu insanlar demokratik bir arayış içinde değiller. Aksine çevre kirliliği yapıyorlar. Biz herşeye rağmen bu süreci kararlılıkla yürüteceğiz. Bu süreci sabote etmek isteyenler bu vebalin altından kalkamazlar. Şark kurnazlığı yapanlar millete bunun hesabını veremezler.

Bingöl'den de bu sürece sahip çıkmasını bekliyorum. Kardeşlerim siz sahip çıkarsanız tüm sabotajlar bozulacaktır. Bir olarak, beraber olarak samimiyetle bu sürece sahip çıkacak, Türkiye'nin tüm prangaları çözülerek aydınlık yarınlara kavuşacağız." dedi.

BİNGÖL'E YENİ PROJELER
Başbakan Erdoğan, "Bugün Bingöl'de tarihi bir gün yaşıyoruz. Havalimanı yanında Bingöl'e bugün başka müjdelerim de var. Bingöl'e daha büyük ölçüde bir köprü yapılması için kararımızı aldık. 29 temmuzda ihaleye çıkacağız. Kürük İçme Suyu İsale hattı projesini hayata geçireceğiz. DSİ bu proje sayesinde Bingöl'ün içme suyu problemini kalıcı olarak çözeceğiz.

Bingöl'de kentsel dönüşüm kapsamında belediye binasuı, okul, cami ve yanında yüzlerce konut inşaa edeceğiz. Karlıova'da Derinçay Termik Santral Projesini 30 Mayıs'ta tamamladık. Burada 1 milyon kilowatt saat elektrik üretilecek. Böylece bin kişi doğrudan, 10 bin kişi dolaylı olarak iş sahibi olacak." dedi.

"TÜM HALKIMIZI KUCAKLIYORUZ"
Cuma günü de inşallah Kastamonu havalimanını açacağız diyen Başbakan Erdoğan, "Ondan sonraki cuma da Şırnak'tayız. Şırnak'ta bu ülkenin eski bakanlarından Şerafettin Elçi Havalimanı açacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz. 26 havalimanıyla geldik, şimdi 50'yi aştık." dedi.

"BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ"
Başbakan Erdoğan, Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki iftar yemeğine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada çözüm sürecinin 1. aşamasının bile Doğu illerinde canlanmaya neden olduğunu söyleyen Erdoğan, "Sadece adı, sadece ilk aşaması bile bölgenin çehresini bu kadar değiştiren çözüm sürecinin ileriki aşamalarda bölgeyi nasıl kalkındıracağını, bölgeyi huzur ve refaha sevk edeceğini sizin de muhayyillerinize bırakıyorum" diye konuştu. Bingöllülerin her zaman teröre karşı durduğunu ifade eden Erdoğan, "Bingöl'den bu asil duruşunu devam ettirmesini teröre karşı durmasını, her zaman olduğu gibi demokrasiye sahip çıkmasını bekliyorum" dedi.


"DEVLETİN KENDİ GÜVENLİK GÜÇLERİNİ ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRECEĞİZ"
Kendilerinin her ile üniversite açma fikirleri ile bazılarının dalga geçtiğini söyleyen Erdoğan, bu üniversitelerin şehirlerin değişim ve dönüşümlerinin temelini oluşturacağını aktardı.

Bu üniversitenin göçü engelleyeceğini söyleyen Erdoğan, "Artık sadece "Batı' demeyeceğiz Doğu, Güneydoğu' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Yeni açılan üniversitelerde akademisyen noktasında sıkıntılar olabileceğini söyleyen Erdoğan, bu sorunun en kısa zamanda aşılacağını söyledi.

"Önümüzdeki 10 yıl, 2023 Türkiye'nin dünyaya mührünü farklı bir şekilde vuracağı bir yıl olacaktır" diyen Erdoğan, her ilin Bingöl'e benzemek için demokrasiye ve kardeşliğe daha çok sahip çıkacağını anlattı.

Türkiye'nin ekonomisi ve dış politikası ile geleceğe çok farklı bir şekilde yürüdüğünü söyleyen Erdoğan, "İçerden ve dışardan ülkemizi hedef alacak provokasyonlara karşı çok net ve çok kararlı bir duruş sergilemek zorundayız" dedi.

Her karşı düşünceye saygılarının olduğunu söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Ama şiddete asla saygımız yok. Şunu herkesin bilmesini istiyorum; gençlik veya gençliğin üstü bir defa fikrine, düşüncene inanıyorsan, karşı düşünceye de inanacaksın. İnancına güveniyorsan, karşı inanca da bir defa saygı duyacaksın. Ancak olayı şiddete taşımayacaksın.

Şiddete taşıdığın anda şiddeti görürsün. Bunu bir defa herkes böyle bilsin. Kim ne yazarsa yazsın, kim nereye şunu sıkıştırırsa sıkıştırsın eğer şiddet varsa şiddetin karşılığı şiddettir. Bunu herkes böyle görecek. Ve onun içinde devlet üniversitelerinde, güvenlik gücü olarak çok kısa zamanda biz özel güvenlik değil, bundan sonra devletin kendi güvenlik güçlerini üniversitelere yerleştireceğiz.

Buralarda da çok farklı şeylerin olduğunu görmek yaşamak bizi ayrıca bir sorumluluğa itiyor. Çünkü biz hiçbir öğrencimizin hayatını tehdit altında göremeyiz. Görmek istemeyiz. Ve Molotof kokteyli ile palayla, şunla bunla dolaşan bir gençlik biz arzu etmiyoruz. Herkes bilgisi ile düşüncesi ile bilgisayarı ile dolaşsın. Ne yapacaksa bununla yapsın. Kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yoktur. Hoşgörü ile sabırla, ülkemize yönelen her türlü oyunu elbirliği ile bozacağız."

"ACABA BUNLARIN NEYİ EKSİKTİ"
Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan olaylara sebep olanlara için "acaba bunların neyi eksikti?" diye soran Erdoğan, "eğer bunlar üniversite gençliği ise bunlar hep karşımıza yok harçtı yok şuydu yok buydu diye çıkıyorlar. Harç var mı? Yok" diye konuştu.