Bunlar şaşırmış!

Başbakan Erdoğan, AP kararını eleştirdi ve "Bunlar şaşırmış" dedi. Ayrıca Gezi Parkı olaylarına değindi: Dost görüntüsü altındakiler, gerçek yüzlerini gösterdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2013 Güncelleme 18 Haziran 2013, 04:52
Bunlar şaşırmış!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün, Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Toplanstısı'nda konuştu ve şu mesajları verdi: Türkiye'de, 3 hafta boyunca, son derece karanlık odaklardan beslenen bazı çirkin olaylar yaşandı. Dünya gerçek yüzünü gösterdi.



DOĞRU OKUNAMADI
Türkiye'deki, küçük çaplı bir toplumsal hareket, bazılarınca doğru okunamadığı için Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki toplumsal hareketlere benzetildiği için dost görüntüsü altındaki bazıları, ne kadar samimiyetsiz, ne kadar yapay olduklarını anında gösterdiler. Kimi uluslar arası medya kuruluşları, kimi Avrupalı siyasetçiler ve kurumlar, olayları anlamadan, dinlemeden, analiz etmeden; biraz da olayları tahrik etmek için anında maskelerini indirdiler, gerçek yüzlerini de bu arada gösterdiler.



HAYIR DUALARI ÖNEMLİ
Ancak, Türkiye'yi tanıyan, gelişen demokrasimizi takip eden, özellikle de hükümetimizin samimiyetini gören dost ve kardeşlerimiz, bizlerden desteklerini, dünyaya da yapıcı tavsiyelerini esirgemediler. Somali'nin, Filistin'in, Irak'ın, Myanmar'ın, Arakan'ın hayır duası bizim için her şeyden önemlidir.



AB'DE AHDE VEFA YOK
AB içinde, işte son, Avrupa Birliği Parlamentosu'nda (AP) alınan kararı görüyorsunuz. Bunlar şaşırmış! Bunlarda dürüstlük, ahde vefa diye bir şey yok. Sizin bizimle ilgili böyle bir karar almaya yetkiniz var mı? Siz de antidemokratsınız, demokrasiye saygınız yok. Başkalarının özgürlük alanlarına saldıranlara siz destek çıkıyorsunuz. Böyle bir AB Parlamentosu'nu ben tanımıyorum.



SINAVI GEÇTİK!
Bugün geldiğimiz noktada, her açıdan güçlü, iddialı, gözü çok yükseklerde olan bir Türkiye var. Son olaylarda, sadece içeride ve dışarıdaki dostlar değil, Türkiye'nin ekonomisi, Türkiye'nin demokrasisi de çok önemli bir sınavdan geçti. Ne ekonomi ne de demokrasimiz saldırılardan yara aldı.

Kazlıçeşme'de kaç kişi toplandı!Kazlıçeşme'de kaç kişi toplandı!

İKNA EDECEĞİZ...
Büyük devlet, hakkı savunan, haklının yanında duran, mazluma, mağdura sahip çıkan devlettir. Yaşadığımız çağ, gönüllerin fethedilmesinin çok büyük önem arz ettiği bir çağ. Türkiye'ye karşı art niyetli tutumu olan çevreleri de, sabırla çalışmak suretiyle ikna edeceğiz...



SIRADA 3 MİTİNG DAHA VAR
Başbakan Erdoğan "Milli İradeye Saygı" mitinglerine, bu hafta da devam edecek. "Haydi Büyük Oyunu Bozmaya" sloganıyla başlatılan mitingler, 21 Haziran'da Kayseri'de, 22 Haziran'da Erzurum'da ve 23 Haziran Pazar günü de Samsun'da gerçekleştirilecek.