Kuş yemi!

Taksim'deki ünlü Kızılkayalar büfesine Twitter darbesi... Protestocular için Twitter'dan 'Burası it köpek dolu' yazdığı iddia edilen Kızılkayalar yalanlasa da fayda etmedi. Tepkiler yayıldı, işyeri iflas bayrağını çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2013 Güncelleme 09 Haziran 2013, 01:42
Kuş yemi!

İÇİNDEKİLER

Twitter kuşu Kızılkayalar'ın başını yedi! Öyle ki, Twitter kullanıcısı bir genç kızın yazdığı iddialar, tarihi Kızılkayalar hamburgercisinin sonunu getirdi. Her şey Taksim'in ünlü Kızılkayalar hamburgercisinin Facebook'ta Taksim Gezi Parkı eylemcileri için yazıldığı söylenen mesajla başladı. Bu mesajı gördüğünü iddia ederen bir genç kız, Twitter'dan şu çağrıda bulundu:

'HARAM ZIKKIM OLSUN'
"Sahibi Servet Kızılkaya dün Facebook'taki Gezi Parkı direnişçileri için, 'Burası it köpek dolu, 35 senelik esnafım ama inşallah Türkiye bağırsaklarını temizleyecek müslüman bir ülkede yaşayacağız' minvalinde bir şeyler yazdı. Bu yazışmayı kuzenimin sayfasında gördüm. Kuzenim bu yazıya sert tepki verdi. Bunun üzerine yazdıklarını apar topar sildi. Caps alamadık. Lakin buraya not düşülsün. Yıllarca ekmeğini o it köpek dediği insanlardan kazanan bu adama da kazandıkları haram zıkkım olsun." İşte bu tweet yarım asırlık Kızılkayalar'ın sonunu getirdi. Protestocular büfeye gelen müşterileri engellemekle yetinmedi, çalışanları da tehditle sindirdi. Sağındaki, solundaki tüm dükkanlar iş yaparken, Kızılkayalar 15 gün önce kepenkleri indirdi. Yaşananların ardından Kızılkayalar büfenin camına bir açıklama astı.

'ŞAHSİ GÖRÜŞ' DENDİ AMA...
Açıklamada, "Sayın halkımız bilmelidir ki, yapılan açıklamalar tarafımıza ait değildir. Ekmeğinin sevdalısı olan bizlerin böyle bir duruşu da olamaz. Bu sözler ve görüşler yazan kişinin şahsi görüşüdür" denilmesine rağmen tepkiler dinmedi. Kızılkayalar iflas bayrağını çekti. Twitter'ın demokratik hak olduğu savunulurken bir tweetle sosyal linç yapılmasına sanal alemcilerin seyirci kalması şaşırttı.

* * *
PARK MÖNÜSÜ
Taksim Gezi Park protestocuları 13 gündür parkta konaklıyor. Yemeiçme, barınma, temizlik gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan grupların imdadına seyyar tuvaletler, seyyar satıcılar yetişiyor. Her türlü seyyar satıcının akın ettiği Taksim'de protestocuların gözdesi pilav. Tavuklu pilav ve ayranın 4 liraya satıldığı meydanda diğer fiyatlar şöyle:
* Yarım ekmek kokoreç: 8 TL
* Yarım ekmek köfte: 5 TL
* Gözleme: 3 TL
* Mısır: 3 TL
* Karpuz-kavun: 5 TL
* Simit: 1 TL
* 100 gr. kestane: 5 TL
* Midye: 50 kuruş

* * *
BUFALO'NUN KALBİNE TEKRAR TEKRAR SIKTIM
Gezi Parkı eylemlerinde 'Ne sağcıyım, ne solcu, çapulcuyum çapulcu' pankartı açarak çevreciliğe soyunan işadamı Cem Boyner, kendisini tanıyanları şaşırttı. Çünkü ünlü işadamı avcılık tutkusu ile biliniyor. Öyle ki, geçen yıl bir dergiye verdiği röportajı hayvanseverlerden büyük tepki aldı. Boyner röportajda, "Afrika'nın Miombo ormanında 40 metre yakınımızdaki bufaloya ateş ettim. Kurşun omuzundan kalbine girdi. Tekrar tekrar kalbine ateş ettim" diyerek maceralarını dile getirdi. Doğaseverler Boyner'i eleştirdi.

* * *
KENE PANİĞİ
Günlerdir ağaçların altında yatıp kalkan protestocular, havanın ısınması ile birlikte kene paniği yaşadı. Ancak belediyenin parkı ilaçladığı öğrenildi. Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Emre Tambay ise eylemcilere ishal, mantar ve cilt hastalıkları uyarısı yaptı.

* * *
TARAFTAR MEYDANDA
Ezeli rekabet, "Gezi molası" verdi. Çoğunluğunu Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oluşturduğu taraftarlar, Taksim'de bir araya geldi. Kanarya, Kadıköy'den vapurlarla Kabataş'a akın etti. Kartal ise Beşiktaş'ta buluştu. Her iki takımın taraftarları, buralardan yürüyüşe geçti. Akşam saatlerinde maydana ulaştı. Gezi eylemcilerine destek verdi.

* * *
GEZi TOP TEN
Kate Moss Bodrum'a gelmiş, duydunuz mu?
SBS çok zormuş, LSY'ye de direnelim!
AVM'den vaz geçilmiş. Hala niye bekliyoruz ki...
Polis bu gece bize katılacakmış arkadaşlar!
Ben evde biraz direnip döneceğim...
Taraftar geliyor, hakem nerede kaldı...
Biber sosu olan var mı!
Abi, direniş köftesi ne taraftaydı!
Beyler, nerede kaldı ayranlar!
Artık sahilde dirensek diyorum...
Herkes duysun, Saray'ı boykot ediyoruz.



MEVLÜT YÜKSEL