Müsaade sizin

Alkollü içkilere reklam yasağı getiren kanunun TBMM'de kabul edilmesinden sonra firmalar son ilanlarını mesaj için verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2013 Güncelleme 30 Mayıs 2013, 00:00
Müsaade sizin

İÇİNDEKİLER

Alkollü içkilere getirilen bazı kısıtlamalar konusunda içki üreten firmaların, kanun Resmi Gazete'de yayımlanmadan önce verdikleri son ilanlar dikkat çekti. TBMM'de kabul edilen ve onaylaması için Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen yasa, alkollü içecek reklamı yapılmasını yasakladı. Reklam yasağının yanı sıra, promosyon ve hediyelik eşyalarda da isim ve logo ile reklam yapamayacak olan alkollü içecek üreticileri, gece saat 22.00 ile 06.00 arasında parekende satış da yapamayacak. Ayrıca, 18 yaşın altındakilere satışın yasaklanmasının yanı sıra, açık alanlarda içki içilmesi de men ediliyor. Yasaklar, yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasını izleyen 90 gün sonra yürürlüğe girecek.

RAKICILAR ŞARAPÇILAR
Rakıcılar, "Adabımızdandır; veda etmez müsade isteriz. Çünkü biliriz; biz bir araya geldikçe, dostluğumuz da muhabbetimiz de hep yeni kalır. 500 yıldır olduğu gibi... Hep yeni kal kardeşim" dedi. Şarapçılar ise, "7000 yıllık Anadolu şarabı, ilk kez bu kadar suskun, bu kadar sessiz kalacak. Şarap artık size emanet" demeyi tercih etti. Biracılar hüzünlü veda metinleri yazmak yerine markalarıyla bir gün de olsa reklamı sürdürdü.