Beşşar Esed tehdit etti!

Hizbullah'ın resmi televizyonu olarak bilinen El Manar kanalına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed tehdit dolu açıklamalara imza attı.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2013, 23:22
Beşşar Esed tehdit etti!

İÇİNDEKİLER

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Hizbulah'a yakınlığı ile bilinen Al Manar TV'ye röportaj verdi.

Esed, Suriye'de devam eden iç savaşın seyri hakkında bilgi verirken, direkt olarak ilk defa bir ülkeyi taraf olarak suçladı. Esed, Lübnan sınırında resmen İsrail'le savaştıklarını belirtip İsrail'i tehdit etti.

Lübnan sınırına yakın El - Kuseyr şehrinde şiddetlenen çatışmalara değinen Esed, Suriye Ordusu'nun Şam ile deniz bağlantısı kurup olası bir Alevi Devleti kurulma planını açıkça reddetti.

Bu iddaların asılsız olduğunu belirten Esed, çatışmaların El Kuseyr şehrinde yoğunlaşmasının sebebinin İsrail olduğunu öne sürdü

Hizbullah'ın neden çatışmalara dahil olduğunu açıklayan Esed, İsrail'in Suriye'de ve Lübnan'da ajanlık yaparak muhaliflere karşı direnişi kırmaya çalıştığını ve hem Lübnan'a hem de Suriye'ye saldırılar düzenlediğini belirtti.

İsrail'in, Suriye'nin iletişim sistemlerini sabote etmeye çalıştığını hatırlatan Esed, Hizbullah ile aynı düşmana karşı savaştıklarını, bu yüzden Hizbullah'ın da savaşın içine çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

Esed, Suriye ordusunun savaş nerde olursa olsun asla kaçmayacağını söyleyerek İsrail'e karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

İsrail'in herhangi bir saldırısı halinde aynı şekilde karşılık vereceklerini belirten Esed dolaylı yoldan Türkiye'yi de tehdit etti.

Düşman'ın nereden gelirse gelsin savaşacaklarını yineleyen Esed, düşmanın kuzeyden gelmesi halinde de cevap vereceklerini kaydederek kuzey komşusu Türkiye'ye göndermede bulundu.