Orman yangınları başladı

İstanbul'da, Bodrum'da ve Çanakkale'de çıkan orman yangınları paniğe neden oldu.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 19:32
Orman yangınları başladı

İÇİNDEKİLER

Yaz mevsiminin gelmesiyle ülkedeki orman yangınları başladı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Maden mahallesi yakınlarında bulunan ormanda yangın çıktı. Yangının şiddetli lodos sebebiyle büyümesinden korkuluyor. Yangına İstanbul itfaiyesinin yanı sıra, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de müdahale ediyor.
Ayrıca havadan söndürme çalışmaları için bir adet yangın söndürme helikoperi olay yerine çağırıldı.

BODRUM ALEV ALEV
Muğla'nın Bodrum ilçesi Göltürkbükü beldesinde öğle saatlerinde çıkan yangın, güçlükle kontrol altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Göltürkbükü beldesi Hebilköy mevkiinde hazine arazisi olduğu öğrenilen bölgede, öğle saatlerinde elektrik hatlarından sıçrayan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı. Hebilköy Voyage Otel'in hemen arkasında bulunan makilik alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede büyürken, turistik tesislerin ve evlerin 100 metre yakınına kadar gelen yangına; Göltürkbükü, Gündoğan, Yalıkavak ve Bodrum Belediyesi itfaiyelerinin yanı sıra, yangın söndürme arazözleri ve 1 helikopter ile 2 uçak havadan müdahale etti.

ÇANAKKALE'DE ORMAN YANIYOR
Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde iki farklı noktada orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, her iki yangına da 40'a yakın arazöz ve ilçe belediyelerinin itfaiye araçlarıyla müdahale ediyor. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodosun söndürme çalışmalarını güçleştirmesi nedeniyle alevlerin henüz kontrol altına alınamadığı bildirildi.