Lodos Edremit Körfezi'ni vurdu

Edremit Körfezi'nde etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle sahil şeridindeki bazı iş yerlerinde hasara neden oldu. Çanakkale ve Yenice'de orman yangınları çıktı

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 18:52
Lodos Edremit Körfezi’ni vurdu

İÇİNDEKİLER

Edremit Körfezi'nde etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle sahil şeridindeki bazı iş yerlerine hasar verdi. Sabah başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artırarak devam eden lodos yüzünden denizde büyük dalgalar meydana getirdi. Sahil adeta döven dev dalgalar birçok işyerinde hasar oluştu.

Kuvvetli lodos, özellikle Edremit ilçesine bağlı Akçay, Zeytinli ve Güre beldelerinin sahil kesiminde aralıklarla etkili oldu. Lodos yüzünden Akçay'da sahildeki bazı çay bahçelerinin masa ve sandalyeleri sular altında kaldı, kimilerinin korkuluk camları kırıldı. Dev dalgalar Akçay kordonunu olumsuz etkilerken büyük dalgalar, çay bahçeleri ve büfelerin boylarını aştı.. Etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli lodos, körfezdeki bazı ağaçların dallarının da kırılmasına yol açtı. Akçay Hudut Kapısı lodos yüzünden kapatıldı.

Lodostan etkilenen işyeri sahipleri, "Sabah saatlerinden itibaren fırtına lodos devam etmekte. İşyeri olduğumuz için açık olan yerlerde hiçbir şekilde müşteri oturtamıyoruz. Bekliyoruz sabahtan beri lodosun etkisinin kaybetmesini kırılan camlarımız var. Çok kötü durumdayız. Hiçbir iş yok. Her yeri kapatmamıza rağmen içeriye su girdi." şeklinde konuştu.

Öte yandan kuvvetli lodos Çanakkale ve Yenice 'de orman yangınlarına neden oldu.


CİHAN