Diyarbakır'da dev operasyon

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda 3 ton uyuşturucu ele geçirildi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 18:52
Diyarbakır’da dev operasyon

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da uyuşturucu tarlalarına yönelik çok büyük bir operasyon başlatıldı. 800 güvenlik görevlisinin katıldığı hava destekli operasyonda 3 ton uyuşturucu ele geçirildi.

601 bin 500 hint keneviri imha edildi. Batman'da da yol kontrolü yapan ekipler tam 1 ton 234 kilogram uyuşturucu ele geçirdi.

Diyarbakır'da Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 5 köyde kenevir ekimi yapıldığı ve depolandığı tespit edildi. Bölgeye jandarma operasyon kararı alındı. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte timler yola koyuldu.

Operasyona özel harekat polisleri ve köy korucuları da destek verdi. Uyuşturucu tarlaları havadan belirlendi. Kenevir ekimi yapılan tarlalar ve depolar didik didik arandı.

Diyarbakır Valiliği, operasyonun sonuçlarını açıkladı. Operasyonlarda 3 ton uyuşturucu ele geçirildi. 601 bin 500 kök hint keneviri tarlalarda imha edildi. Operasyonda ayrıca 3 kişi gözaltına alındı, 6 kişi de aranıyor.

Ele geçirilen uyuşturucunun değerinin 16 milyon lira olduğu belirtildi. Bir operasyonda Batman'daydı. Alınan istihbarat üzerine güvenlik güçleri bir araçta arama yaptı. Aramada, 1 ton 234 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.