TMSF Show TV'ye el koydu!

TMSF, Çukurova Holding'e bağlı medya organları ve şirketlere el koydu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2013 Güncelleme 17 Mayıs 2013, 21:28
TMSF Show TV’ye el koydu!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da öğleden sonra, Show TV binasına giden TMSF yetkilileri, el koyma kararını şirket yöneticilerine tebliğ etti.

Beraberlerinde polis de olan yetkililer, bir süre binada kaldılar.

El konulma işlemini, Çukurova Holding'in ödenmeyen banka kredilerinden kaynaklandığı öğrenildi.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, TMSF'nin Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak 16 Mayıs 2013 tarihinde aldığı kararla AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. Tic. Aş ve BMC San. ve Tic. Aş'nin yönetimini devraldığı belirtildi.

TMSF'nin, Çukurova Grubun'dan olan alacaklarının tahsili amacıyla Gruba ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devraldığı duyurulan açıklamada, daha önce de çeşitli zamanlarda yönetim ve denetimi TMSF'ye devrolunan şirketlerin Çukurova Grubu ile yapılan protokoller çerçevesinde gruba iade edildiği hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

"Ancak gelinen aşamada, Çukurova Grubu, protokol kapsamında ödemekle yükümlü bulunduğu borcunu zamanında ödememiş ve Ekim 2012 tarihinden bugüne kadar Fon tarafından kendilerine verilen makul sürede de temerrüt halini ortadan kaldırıcı ödeme yapmamıştır.

Bu durumda, ileride telafisi mümkün olmayacak kamu zararına yol açılmaması için ilgili borçlu grup hakkında temerrüt hükümlerinin uygulanmasına ve ilgili şirketlerin yönetim ve denetiminin Fon'a devri zorunluluğu doğmuştur.

TMSF, kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil edebilmek amacıyla, hakim ortakların doğrudan veya dolaylı sahip oldukları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.

TMSF, kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fon'a devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir."

BMC İŞÇİLERİ 7 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Grubu'na Show Tv ile BMC Fabrikası'na el koyması sonrası BMC Fabrikası'nın bulunduğu İzmir'de sessizlik hakim.

Akşam saatlerinde TMSF'nin, Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsili amacıyla gruba ait Show Tv ve BMC Fabrikası'nın yönetimini devraldığı açıklaması sonrası gözler İzmir'de bulunan BMC Fabrikası'na çevrildi. TMSF yetkililerinin, akşam saatlerinde alınan karar doğrultusunda fabrikaya gelerek yönetime geçtikleri öğrenildi.

TMSF'nin BMC Fabrikası'nın yönetimini devralması 7 aydır maaş alamayan işçileri ve alacaklı şirketleri sevindirdi. Türk Metal Sendikası İzmir 1 no'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, TMSF yetkililerinin bugün akşam saatlerinde İzmir'deki fabrikaya gelerek yönetime geçtiğini belirterek, "Bu durum işçiler tarafından sevinçle karşılandı. İşçilerimizin BMC'den 18 milyon lira alacağı bulunuyor. Fabrika üretim yapmadığı için geleceği belirsiz bir hal almıştı. İşçiler olarak bu durumu kamuoyuna anlatmak için bir süredir eylemler düzenliyorduk. BMC işçisi fabrikaya gözü gibi bakıyor. İnşallah kurtuluşumuz bu yolla olur. Hakkımızda hayırlısı olsun. Bu haber bizi çok sevindirdi. Fabrikanın bir süredir eriyip gitmesine kahroluyorduk. Biz işçiler olarak şirketimize sahip çıktığımızı meydanlarda gösterdik. Bu emeğimizin karşılığını umarım alırız. Yeni dönemde TMSF'nin fabrikayı tekrar üretim yapar hale getirmesini umuyoruz. İşçiler ve sendika olarak TMSF'yi destekliyoruz" dedi.