Memura büyük müjde!

28 Şubat 1997 tarihinden sonra disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlara geri dönüş yolunu öngören tasarı Meclis Başkanlığına sunuldu.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 00:32
Memura büyük müjde!

İÇİNDEKİLER

Devlet Memurları Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarı, 28 Şubat 1997 tarihinden sonra disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmalarını da içeriyor.

Tasarıyla başta kılık kıyafet başta olmak üzere çeşitli gerekçelerle disiplin suçu alarak memuriyetten atılanların mağduriyetleri gideriliyor. Bu kapsamda bin 100 kişinin bu tasarıdan yararlanabileceği belirtiliyor. Öte yandan tasarıyla, yönetici kadrolarına yapılacak atamalar da düzenleniyor

Tasarıya göre, müdür ve daha üst unvanlı yönetici kadrolarından 1-2-3 ve 4'üncü dereceli olanlar ile ek göstergesi 6 bin 400 ve daha yüksek olan yönetici kadrolarına atanmada aranan 10 yıllık hizmet süresi şartı, 5 yıla indiriliyor.

Hizmet süresinin hesabında; milletvekilliği, belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyeliği, fonlar ve uluslararası kuruluşlarda çalışılan süreler de dikkate alınacak.

Köylerde bakkal, manav, berber, fırın, tanıtım ve teşhir büfeleri gibi yapılar için ruhsat aranmayacak

TRTHaber