Diplomatik şiddet

Büyükelçi Ahmet Yörük'ün kendisini tekme tokat dövdüğünü iddia eden eşi Şeniz, şikayetçi oldu: Ortada kaldım, nafaka ve tazminat istiyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 01:59
Diplomatik şiddet

İÇİNDEKİLER

Namibya'nın Windhoek Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, eşi amatör fotoğrafçı Şeniz Yörük Özbey'i tekme tokat dövmekle suçlandı. Büyükelçi ise eşinin gece sabahlara kadar içki içip eve geç geldiğini belirtti. Ahmet Yörük, bir süre önce 11 yıllık eşi Özbey'e Ankara Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Dilekçede ise "Hindistan Mumbai'de görev yaparken Asala terör örgütü tarafından ölümle tehdit edildim. Ancak eşim ölümle tehdit edildiğimizi bildiği halde sabahtan gecenin geç saatlerine kadar geziyordu. Beni hiç dinlemiyordu. Beni huzursuz etti. Çocuklarıma ailemi ve beni kötüledi" dedi.

KİME ŞİKAYET EDEYİM
Eşinin bu suçlamalarını kabul etmeyen Özbey ise, kocasının sık alkol aldığını iddia ederek "Her gün eve alkollü geliyordu. Küçük nedenlerden çıkardığı tartışmalarla bana 'şiddet' uyguluyordu. Tekme tokat dayak yiyordum. Bulunduğum yerde eşimin makamı dışında bir şikayet merci yoktu. Sessiz kalmak zorundaydım. Şiddet gören başka kadınlar gibi polis veya karakola gitme imkanı bulamadım. Dört duvar arasında mağdur kaldım" dedi.

KARİYERİME ENGEL OLDU

Eşinin makamı nedeniyle lüks villalarda yaşarken kendilerinin Türkiye'de terk edildiğini belirten üniversite mezunu Özbey, " Ortada kaldım. Babamın yanına sığındım. 400 bin lira tazminat ile aylık 5 bin lira nafaka talep ediyorum" dedi.

NESLiHAN KESKiN