Askeri rejim!

Vatan borcunu ödemek istedi. Ancak kilosu buna engeldi. Ama o azmetti. 6 ayda 53 kilo verdi. 135'ten 82'ye inen Hakan, kışlasına gitti. Şöyle dedi: Memleketin ekmeğini yiyip, askere gitmemek olmaz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 01:56
Askeri rejim!

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'de yaşayan Hakan Sudurağı (20), herkese vatan dersi verdi. Hakan, 2012'de vatani görevini yerine getirmek için askerlik şubesine gitti. Ancak burada 128 kilo olduğu tespit edildi. Kilosu askerlik hayaline engeldi. Hüzünle evine döndü. Girdiği stres yüzünden kilosu daha da arttı. Bir anda 135 kiloya çıktı. İşte bunu gurur meselesi yapan Hakan, kilolarından kurtulmaya karar verdi. Ne doktora ne de diyetisyene gitti. Az yedi ve 6 ayda tam 53 kilo birden verip 82 kiloya indi. Daha sonra tekrar askerlik şubesine gitti. Hakan'ı görünce gözlerine inanamayan heyet "Şimdi tamam askere gidebilirsin" dedi. Hakan'ın askerliği, Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Alayı'na çıktı.

HAYALİNE KAVUŞTU...
Ve örnek genç, "En büyük asker bizim asker" sloganları arasında omuzlara alındı. Eline kına yakıldı ve davul zurna eşliğinde Çanakkale'deki birliğine uğurlandı. Genç adam, Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı nizamiyesinden girdi. Kendisini Alay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Aytekin karşıladı. Burada Hakan'a bir sürpriz vardı.

EN 'ÖZEL' HEDİYE...
Genç adamın gururlu mücadelesini duyan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ona bir hediye yollamıştı. Aldığı hediye karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Hakan, "Türk erkeğinin askere gitmemesi ayıp olur. Vatanın ekmeğini yiyip, askere gitmemek olmaz. Çok sevinçliyim. Sadece bir değil, 4 kere bile askerlik yaparım" diye konuştu.

İŞTE O DİYET
Peki Hakan'a 53 kilo verdiren diyetin sırrı neydi. Hakan, bunu şöyle anlattı: "Sabahları sadece zeytin ve peynir yedim. Ekmeği kestim. Öğlen ise salata yedim. Akşam yemeğini bıraktım."