Alkol savunması

TSK, bazı orduevlerinde içki satışının yasaklandığı ile ilgili iddialara cevap verdi: Sosyal tesislerimizde işlemler, alkol yönetmeliğine uygun yürütülüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2013 Güncelleme 07 Mayıs 2013, 02:16
Alkol savunması

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay Başkanlığı; internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. Ortaya atılan iddalara ve akıllarda kalan soru işaretlerine açıklık getirdi. TSK, öncelikle Türkiye'deki bazı orduevleri ve askeri birliklerdeki kantinlerin, içki satış ruhsatlarını yenilemedikleri, böylece bazı emniyet tesislerinde olduğu gibi TSK'nın bazı birimlerinde de alkolün fiili olarak yasaklandığına ilişkin haberleri hatırlattı.

MÜCADELE SÜRÜYOR
Yazılı açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri sosyal tesislerinde, 'Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunuşuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik' hükümlerine uygun olarak işlemler yürütülmektedir" denildi. Genelkurmay ayrıca, teröristle mücadele kapsamında yurt içi ve sınır ötesi bazı faaliyetlerin aralıksız sürdüğünü de bildirdi. TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Teröristle mücadele kapsamında yurt içinde ve sınır ötesinde keşif, gözetleme ve istihbarat toplama gayretlerine aralıksız devam edilmektedir" denildi.

ÖZEL FOTOĞRAFLAR SİTEDE
Ayrıca Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve komutanların 30 Nisan-2 Mayıs 2013 tarihlerinde Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin il sınırları içinde görev yapan askeri birliklerde denetlemelerde bulundukları hatırlatıldı. Org. Özel ve komutanların ziyaretlerine ilişkin fotoğraflar da Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesine konuldu. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri dost ve kardeş Afganistan'ın kalkınması ve güçlenmesine yönelik katkılarına devam etmektedir" denildi.

HEPSİNİN İSMİ TEK TEK VERİLDİ!
Bir
gazetenin iddiasına göre, alkol satışının "fiilen" yasaklandığı bazı orduevleri şöyle: Eskişehir Tepebaşı Subay Orduevi, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Gazino Müdürlüğü, Kocaeli Darıca Kışlası, Erzurum'daki Subay ve Astsubay orduevleri, Şemdinli 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı, Yüksekova 7. Hudut Alay Askeri Kantin Başkanlığı, Diyarbakır Lice 2. Motorlu Piyade Tugayı, Jandarma Bölge Komutanlığı.