Vatandaşı sevindirecek düzenleme!

Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenlemeyle, osteoporoz ve kolesterol gibi ilaçlardan daha fazla sayıda kişinin faydalanabilmesi için kriterler tekrar belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2013 Güncelleme 06 Mayıs 2013, 21:20
Vatandaşı sevindirecek düzenleme!

İÇİNDEKİLER

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay , Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) yapılan değişiklikle ilgili, osteoporoz ve kolestrol tedavisinde kullanılan ilaçlardan daha çok sayıda hasta faydalanabileceğini bildirdi. Ayrıca, kolesterol ilaçları için kardiyoloji, kalp-damar, endokrinoloji ve iç hastalıkları uzmanlarının dışında artık nöroloji uzmanları da rapor düzenleyebilecek.

Osteoporoz ve kolesterol hastaları için yeni düzenlemenin hasta lehine önemli avantajlar getirdiğini vurgulayan Kızılay, "Önceki SUT'ta sadece T skoru -4 ve daha az olan osteoporoz hastaları ilaç alabiliyorken, yeni SUT'a göre bu değer -3,5'a düşürüldü. Böylece T skoru -3,5 ve daha az olan hastalar ilaçlarına ulaşabilecek" dedi.

Kızılay ayrıca reçetelere yazılabilecek ilaç miktarı maddesinde de yeni düzenleme yapıldığını belirtti.

Eski SUT'a göre, bazı kürlü ilaçlarda 1 aylık tedavi için 1 kutu ilaç verilebildiğini ve bunun sonucunda hastanın tedavisinin yarım kalabildiğini vurgulayan Kızılay, "Yeni SUT ile bu mağduriyet sona erdi. Kür protokolü uygulanan ilaçlarda 1 küre yetecek miktarda ilacın bedeli ödenecek" bilgisini verdi.