Teşekkür mektubu

Boston saldırısı zanlılarının amcası Ruslan'la kayınpederi CIA Türkiye Masası eski Şefi Fuller'in, çeçen direnişçilere destek verdiği ortaya çıktı. Hatta Çeçenler, yardımlara bir mektupla teşekkür etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2013 Güncelleme 02 Mayıs 2013, 00:52
Teşekkür mektubu

İÇİNDEKİLER

Boston Maratonu'na bombalı saldırı düzenledikleri iddia edilen Tamerlian ve Cohar Çarnayev'in amcası Ruslan Çarnayev'in, 'Karanlıklar Prensi' lakaplı kayınpederi Graham Fuller'le Çeçen direnişçilere yardım ettiği de belgelendi. Ruslan Çarnayev, 1995'te CIA'nın Türkiye Masası eski Şefi Graham Fuller'in emri ile bir yardım derneği kurdu.

'DİRENİŞ İÇİN ÖNEMLİ'
Washington'da kurulan bu derneğin adresi olarak Fuller'in evi gösterildi. 1996 yılının sonuna kadar bu dernek, Çeçen direnişçilere büyük yardımlar gönderdi. Hatta bu konuda ünlü Çeçen direnişçi Muhammed Shashani, Fuller ve Ruslan'a bir teşekkür mektubu gönderdi. Başta ayakkabı ve teçhizat olmak üzere gönderilen yardımlar nedeniyle yaşadıkları mutluluğu belirten Shashani, "Direniş için gelen bu destek bizim için çok önemli" diye yazdı.

CIA'DAN PARA DA GİTTİ
İddialara göre Fuller, CIA'nın örtülü ödeneğinden aldığı paraları da Çeçen direnişçilere ulaştırdı. Bu konuda da yardım derneğini kullandı. Fuller, yarım soruları cevapsız bıraktı. Ancak ısrarlı sorular karşısında, kendisinin artık emekli olduğunu ve geçmişte de gayri resmi hiçbir kuruma destek vermediğine dikkat çekti.