Zehir gibi!

Ergenekon davasının gizli tanığı Selçuk, merhum Turgut Özal'ı, Semra Özal'ın zehirlediğini söyledi. Ahmet Özal ise tepki gösterdi: Bu adam bir çevrenin piyonu. Babama suikast yapan odaklar boş durmuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2013 Güncelleme 24 Nisan 2013, 02:11
Zehir gibi!

İÇİNDEKİLER

Yakın tarihin en şüpheli ölümüydü. 17 Nisan 1993'te hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın sonu, herkesi düşündürdü. Şüpheler yıllar sonra mezar açtırmaya kadar götürdü. İşte herkes "Özal zehirlendi mi" sorusuna cevap ararken, Ergenekon dosyasından bir bomba çıktı. Ergenekon davasının gizli tanığı olan "Selçuk", geçtiğimiz yıl ilginç ifadelerde bulundu. İşte "Selçuk"un ifadeleri:

'KOYNUNDAKİ İNSAN'
"Savaş isimli şahıs, bana Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi. Semra Özal'a, birtakım uygunsuz beraberlikleri, bilgi ve görüntüleri kullanılarak şantaj yapıldığını anlattı. Bunu 2004 yılında Levent Ersöz'den de duydum. Ersöz, 'Bizler Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış kişiyi koynundaki kişiye zehirletiriz. Turgut Özal'ı, karısı Semra Özal'a zehirlettik. Ona iki seçenek bıraktık. Ya rezil rüsva olup her şeyini kaybedecek ya da bizim istediğimizi yapacaktı' dedi. Savaş Yarbay, suikastin CIA ve MOSSAD'ın katkılarıyla yapıldığını açıkladı.

'SAHTEKAR VE YALANCI'
Savaş Yarbay'ın anlattığı diğer bir husus da şu. Ahmet Özal'a hemşehrisi olan Özel Harekâtçı Behçet Oktay aracılığıyla haber gönderildi. Oktay, Özal'a, 3-5 milyon dolar vermesi karşılığında babasının ölümüne dair bilgi verileceğini, aile içinden de birinin kullanıldığını söyledi. Ancak Ahmet Özal kabul etmedi. 'Babamız normal yollardan öldü' dedi." Bu iddialara Ahmet Özal, tepki gösterdi. TAKVİM'e konuşan Özal, "Bu adam bir çevrenin piyonu. Sahtekar ve yalancı. Manipülasyon yapmak için ortaya çıkarılmış bir zavallı. Türkiye babamın öldürüldüğünü görüyor, anlıyor. Babama suikast yaptıranlar, zehirlenmeye çalışan odaklar boş durmuyor."

GÜNER VE YAMAK'IN ADI
Adı Ergenekon dosyasında "Selçuk" olarak geçen gizli tanık, şu iddialarda da bulundu: "Savaş Albay, Özal'ın kanının değiştirilmesi ve suikastin yapılmasında da yardımcı tim olarak yer almış. O dönem yaşanan paniği, Deniz Tabip Kemal Yamak, Aslan Güner gibi komutanlar önlemiş. Savaş Albay, tüm ilk yardım olanaklarını, Özal'ın ölmesi için saydığım isimlerin ayarlamış olduğunu söyledi."