Bayram havası

23 Nisan'da yurdun dört bir yanı kırmızı-beyaza boyandı. Cizre, yıllar sonra özlenen bir tabloya sahne oldu. Esnaf, bayram sabahı işyerlerini Türk bayraklarıyla donattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2013 Güncelleme 24 Nisan 2013, 03:14
Bayram havası

İÇİNDEKİLER

Barış süreci, "bayram havası" estirdi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde esnaf, uzun yıllar sonra ilk kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Türk bayrağı astı. Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı", tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Çözüm süreci ise bu coşkuyu adeta ikiye katladı.

BELEDİYELERE BAYRAK
Bunun en çarpıcı örneği, terörün gölgesinde kalan Doğu illerinde gözler önüne serildi. Diyarbakır, Van, Elazığ, Bingöl ve Siirt'te yapılan kutlamalara yüzlerce vatandaş katıldı. Diyarbakır'daki ilk tören, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman İlge'nin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Valilikte devam eden kutlamalara Vali Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korg. Abdullah Recep ve çok sayıda yetkili katıldı. Törenlere BDP'li belediye başkanları katılmazken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi binalarına dev Türk bayrağı asıldı.

ESNAF: SEVEREK ASTIK
Cizre'de ise 23 Nisan kutlamaları kapsamında esnaf yıllardan sonra ilk kez işyerlerini Türk bayraklarıyla donattı. Sabah erkenken dükkanlarını açan esnaf, ilk iş olarak Türk bayraklarını işyerlerinin camlarına astı. Çözüm sürecinin bölgeye huzur getirdiğini ifade eden Cizreliler, bu güven ortamı içerisinde Türk bayrağını severek astıklarını söyledi.



23 NİSAN MESAİSİ
23 Nisan'da çocukların yüzleri güldü. Tören alanlarında gösteri yapıp eğlenen çocuklar, günün tadını çıkarttı. Ancak her çocuk bu kadar şanslı olamadı. Bartın'da 13 yaşındaki Mert Aras, dün arkadaşları gibi bayramın kutlandığı Cumhuriyet Meydanı'ndaydı. Aras, o coşkuya eşlik edemedi. Çünkü okul harçlığını çıkartmak için simit satmak zorundaydı. Arkadaşları eğlenirken, o simit tezgahının başında töreni izlemekle yetindi. 4 yıldır simit sattığını söyleyen Mert, "Herkesin bayramı kutlu olsun" dedi. O bu sözü söylerken, çocuk olduğunu unutmuş gibiydi!

COŞKU HER YERDE
Atatürk'ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan, çocukların sevinç çığlıkları eşliğinde kutlandı. Her bayram olduğu gibi çocuklar en güzel kıyafetleriyle kutlama alanlarına koştu. Halay çeken, şarkılar söyleyen, şiirler okuyan çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Bu arada İstanbul Taksim'de düzenlenen 23 Nisan töreninin 2 dakika 24 saniye sürmesi tepki çekti. Trabzon'da, CHP üyesi Sabri Kara (60), etkinlik sırasında aniden kalp krizi geçirdi. Yere yığılan Kara, hemen hastaneye kaldırıldı.



VAN

Depremle sarsılan Van'da 23 Nisan kutlamaları "çadır sahne"de yapıldı.

iSTANBUL
İstanbul Bahçelievler Emlak Konut İlköğretim Okulu'nda okuyan Selin Özgen, 23 Nisan ile ilgili yazdığı kompozisyonla ikinci oldu.

TRABZON
Öğrencilerin gösterileri büyüledi.

KARAMAN
Adana'da 23 Nisan Bayramı kutlamalarına yetişmek için elinde bayrakla koşan bir çocuk dikkat çekti.

iZMiR
İzmir' de Türk ve yabancı öğrenciler gösteri yaptı.

ANKARA
Başkent'te öğrencilerin halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.

DiYARBAKIR
Diyarbakır'da yapılan 23 Nisan kutlamalarına, 7'den 70'e herkes katıldı.



Abidin YEL