Polis akademisi!

Dicle Üniversitesi, çıkan olayların ardından dün ders başı yaptı. Bin polis, kampüsü güvenlik çemberine aldı. Gençler ise tepki gösterdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2013 Güncelleme 16 Nisan 2013, 00:34
Polis akademisi!

İÇİNDEKİLER

Türkiye barış sürecine girdi, kirli eller üniversiteyi mesken edindi! Dicle Üniversitesi'nde geçen hafta karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Olayların ardından eğitime 3 gün ara verildi. Gözaltına alınan 61 öğrenciden 8'i tutukladı. Üniversite, dün eğitim öğretime yeniden açıldı. Ancak okul polisten geçilmedi. Eğitim adeta polislerle başladı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, herhangi bir gerginlik ve çatışmanın çıkmaması için kampüs içinde yaklaşık bin polis görevlendirdi.

4 ÖĞRENCİYE 1 POLİS
Polis, bütün sivil araçları durdurup arama yaptı. Her fakültenin önünde çevik kuvvet polisleri ve zırhlı polis araçları konuşlandırıldı. Önlemler, olayların meydana geldiği İlahiyat Fakültesi önünde yoğunlaştı. Kampüste ilk kez bu kadar çok polis gören öğrenciler ise duruma tepki gösterdi. Neredeyse 4 öğrenciye 1 polis düştüğünü söyleyen gençler, üniversite yönetiminden bu hafta yapılacak olan sınavların iptal edilmesini istedi.

ÖCALAN'DAN ÇAGRI...
BDP heyetinden Milletvekili Pervin Buldan, İmralı'nın üniversitedeki olaylara bakışı hakkında açıklama yaptı. Buldan, Abdullah Öcalan'ın gençlere duyarlı olmaları, provokasyonlara gelmemeleri çağrısında bulunduğunu söyledi.