T'eşe'kkürler

Evinde bir şilte vardı, kerpiç duvarında şehidinin fotoğrafı asılıydı. Ama Eşe Ana, fakirhanesinden bir büyük kalp çıkarttı. Oğlunun tazminatıyla okul yaptıran ana yürek, maaşını da Kızılay ve Mehmetçik Vakfı'na bağışladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2013 Güncelleme 11 Nisan 2013, 00:37
T’eşe’kkürler

İÇİNDEKİLER

Kavruk tenli yüzü, hep toprağa baktı... Hayat çizgilerinin derinliği, büyük yüreğinin kanıtıydı. Yoklukta büyüttüğü evladını 1998 yılında askere yolladı. Kınalı kuzusu, terör örgütüyle çıkan çatışmada kahramanca çarpışıp şehit oldu. İşte o şehit annesinin davranışı, tüm Türkiye'yi ağlattı. Şehit oğlu Mustafa'nın tazminatını okul için bağışlayan Eşe Ana, yine önünde saygıyla eğilecek bir kahramanlığa imza attı. Uşak'ın Konak Köyü'nde yaşayan Eşe Eğerci, oğlundan yadigar kalan maaşa da dokunmadı.

'BOĞAZIMDAN GEÇMEZ'
Mustafa'sını çok özlediğini belirten Eşe Ana, şunları söyledi: "Oğlum Mustafa yaşasaydı, devlet bize bu maaşı bağlamayacaktı. Biz oğlumun şehit olmasına güvenerek bu yola çıkmadık. Oğlumun kanı ve eti boğazımdan geçmez. O nedenle bana bağlanan maaşı da Kızılay ve Mehmetçik Vakfı'na gönderiyorum. Bu paraların bir kuruşuna el sürmedim ve sürmem. Allah, devletimize zeval vermesin ama bizim elimiz ayağımız tutuyor, gönlümüz zengin. Rahatsız olduğum için sadece devletin verdiği sağlık karnesini kullanıyorum."

'ARTIK GÖZYAŞLARI DİNSİN'
Eşe Ana, çözüm sürecine bir kez daha destek verdi. Şunları söyledi: "Bundan sonra analar babalar ağlamasın. Bunca zamandır askerlerimiz ölüyor, artık akan kanlar dursun. Geride kalan anne babaların gözyaşları dinsin. Bir an evvel ne yapılacaksa yapılsın artık, barış olsun. Uşak'ta vekillerimiz aradı, başkaca arayan olmadı. Biz bunu şöhret için yapmadık."