ÖSYM sunar:Test'ere 1

Yurdum gençliği dün geleceğini şıkladı! Yaklaşık 2 milyon öğrenci üniversiteye girişin ilk ayağı olan YGS'de yarıştı. Adaylar, matematik, fizik ve Türkçe sorularının zorluğundan yakındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2013 Güncelleme 25 Mart 2013, 00:00
ÖSYM sunar:Test’ere 1

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün sınav heyecanı yaşadı. Gençliğe üniversite yolunu açan Yükseköğretime Geçiş Sınavı dün yapıldı. Yaklaşık 2 milyon öğrenci, 167 sınav merkezinde geleceğini şıkladı. Adaylar, yoğun güvenlik önlemleri altında sınava alındı. Tokasını kemerini bile kapıda bıraktı. 2013-YGS sınav giriş belgeleriyle nüfus cüzdanları kontrol edilerek salona alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

BARKOD VARDI
Adaylara, fotoğrafı, TC kimlik numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtlarıyla içinde kalem, silgi, şeker ve peçete olan kutular dağıtıldı. Soru kitapçıklarının sınavdan önce sızdırılmaması için kitapçıklara barkod etiketi yapıştırıldı.

SONUÇLAR 3 HAFTA SONRA
İçeride ise gözler tüm sınav salonlarına asılan dijital saatlerdeydi. Saatlerdeki kameralar, sınav salonunu saniye saniye izledi. Adayları zoomlayarak gözledi. Ve 2 saat süren sınav sonunda kimi adaylar sevindi kimisi üzüldü. Adaylar matematik, fizik ve Türkçe sorularında zorlandıklarını söyledi. Matematik sorularının zor, Türkçe sorularının ise uzun olduğunu belirtti. ÖSYM Başkanı Ali Demir ise ilk değerlendirmeyi yaptı. Demir, "Hiçbir sorun yok, çok güzel bir sınav oldu. Sonuçlar 3 hafta içinde açıklanır" dedi.

MANEVİ DESTEK GÜCÜ
Adaylar içeride ter dökerken aileleri de dışarıda onları bekledi. Bu sırada adayların yakınları, dua kitaplarını ellerinden düşürmedi. Evlatları için manevi destek verip onlara dua okudu. Hem dua okuyan hem de gözyaşlarını akıtan anneler "Evlatlarımız gece gündüz demeden sınava hazırlandı. Allah emeklerini boşa çıkarmasın" dedi.

UYANIK KARDEŞ
YGS'ye Afyon Lisesi'nde girecek olan Recep İ. (21) sınavdan önce İl Nüfus Müdürlüğü'ne giderek kimliğini kaybettiğini söyledi. Ağabeyi Resul İ.'nin de (23) fotoğrafını yanında getiren Recep İ., yeni kimliğine ağabeyinin fotoğrafını işlettirdi. Ancak sahte kimlikle kardeşinin yerine girmek için okula giden Recep İ. yakalandı.