Hostesleri yanlış kod yaktı

İşten çıkarılan 100'ü aşkın hostes, İş-Kur'dan işsizlik ödeneği aldı. Ancak çıkış kodu yanlış yapıldığı için ödenen para faiziyle istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2013 Güncelleme 18 Mart 2013, 00:00
Hostesleri yanlış kod yaktı

İÇİNDEKİLER

Atlasjet Havayolları, 2008'de çok sayıda çalışanını, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödeyerek işten çıkarttı. Şirket, çalışanlarından iş sözleşmelerinin karşılıklı olarak fesih edildiğini belirten istifa dilekçesi de aldı. Çalışanlar, İş-Kur'a işsizlik ödeneği için başvurdu. Ancak bir ihbar üzerine, SGK kayıtlarında yapılan kontrollerde, işveren tarafından, işçilerin işten çıkış gerekçelerinin 'istifa' olarak bildirildiği anlaşıldı. Çalışanlar ve işverenin fesih bildirimlerinin farklı olması, çıkış kodu yanlışlığı üzerine İş-Kur, şirketten düzeltme talep etti.

ÇARESİZ KALDILAR
70 çalışanın düzeltme talebi kabul edilirken, 36'sınınki geri çevrildi. İş-Kur, 36 kişiden ödenekleri faiziyle ödemesini istedi. Çalışanlar çaresiz kaldı.

ÇÖZÜM BEKLİYORLAR
ATLASJET'ten ayrılırken kesinlikle istifa dilekçesi imzalamadığını söyleyen bazı hostesler, bu konuda çaresiz kaldıklarını belirtiyor. "Ne İş-Kur, ne de Atlasjet bir açıklama yapmıyor" diyen hostesler, yanlışlığın bir an evvel düzeltilmesini istiyor.

Cevdet ÖZDEMİR