Bu iki ilde çalınmadık kapı kalmayacak

Erdoğan Siirt'te katıldığı il danışma kurulu toplantısında özellikle Siirt, Şırnak ve çevre ilçelerini işaret ederek, "Çalınmadık kapı bırakmamalısınız" talimatı verdi.

Giriş Tarihi 12 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 12 Mart 2013, 11:11
Bu iki ilde çalınmadık kapı kalmayacak

İÇİNDEKİLER

AK Parti, çözüm sürecine yönelik olarak Güneydoğu illerinde özel bir çalışma başlatıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te gerçekleştirdiği il danışma kurulu toplantısında ele alınan uygulamaya göre, bölgedeki il ve ilçelerin kapıları tek tek "çözüm süreci" için çalınacak. AK Parti il ve ilçe başkanlıkları vatandaşlara çözümün sağlanmasının önemi hakkında bilgilendirme yapacak. Başbakan Erdoğan'ın toplantıda özellikle Siirt, Şırnak ve çevre ilçelerini işaret ederek, "çalınmadık kapı bırakmayın" talimatını verdiği öğrenildi.

'DOĞRU ANLAŞILMALI'
SABAH'ın edindiği bilgilere göre, Erdoğan başkanlığında 9 Mart Cumartesi akşamı Siirt'te gerçekleştirilen il danışma kurulu toplantısında çözüm sürecini vatandaşlara aktarmak için Doğu ve Güneydoğu illerinde izlenecek yol haritası ele alındı. Toplantıda yerel seçim çalışmalarına ağırlık verilmesini isteyen Erdoğan, Siirt'te oy kaybı istemediğini ifade etti. Erdoğan, yerel seçim öncesinde çok daha titiz çalışılması, bölge halkına çözüm sürecinin doğru ve net anlatılması gerektiğini vurguladı. Toplantıda özellikle Şırnak, Siirt ve çevre ilçelerine işaret eden Erdoğan'ın il ve ilçe başkanlarına "Çalınmadık kapı bırakmayacaksınız. Çözüm sürecini anlatacaksınız" talimatını verdiği bilgisi edinildi. Alınan kararla il başkanlıkları halkla bire bir temasa geçmek için el broşürleri bastırmak, kahvehanelerde vatandaşlarla bir araya gelmek ve haneleri ziyaret etmek yoluyla çözüm sürecinin gerekliliğini aktaracak.