Kalpten sevindi

5,5 aylık hamile kadının kalbi durdurularak, kalp kapakçığı ameliyatı yapıldı. Genç kadın, doğmamış bebeğine doktorunun adını verecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2013 Güncelleme 11 Mart 2013, 00:00
Kalpten sevindi

İÇİNDEKİLER

Adana 5,5 aylık hamile olan 37 yaşındaki Serpil Karataş, rahatsızlanınca Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp kapakçığında pıhtı olduğu tespit edilen hamile Karataş'ın, ameliyata alınması kararlaştırıldı. Prof. Dr. Öner Gülcan'ın gerçekleştirdiği ameliyatı, anne ve bebeği sağlıklı şekilde atlattı. Hastanın hamile olması nedeniyle ameliyatın ayrı bir önem taşıdığını anlatan Prof. Dr. Gülcan, "Bu ameliyatta bebeğin kalp hızının monitörizasyonu önemli. Bunu ultrason eşliğinde tüm ameliyat boyunca takip ettik'' diye konuştu. Ameliyat sırasında kadının kalbinin durdurulduğuna dikkati çeken Gülcan, "Bu tür ameliyatları gerçekleştirebilmek için kalbi durdurup, hastayı kalpakciğer makinesine bağlamamız gerekiyor. Bebeğin durumu çok önemli. Özellikle annenin ısısı düşmemeli. Hiçbir şekilde soğuğa maruz kalmadan, normal vücut ısısını korumak çok önemli. Bunun dışında kullanılan ilaçlarda doz azaltımına gidilmesi gerekiyor. Öncelikle annenin hayatını göz önünde bulundurarak, her ikisini de sağlıklarına kavuşturmaya çalıştık'' dedi.

DOKTORUN ADINI VERECEK
Serpil Karataş "Kalbimdeki soruna rağmen hamile kalmamın çok riskli olduğunu biliyordum. Bunu bile bile hamile kaldım. 5,5 aylık olan oğluma da ameliyatı gerçekleştiren doktorum Öner beyin adını vereceğim. Allah ondan razı olsun'' diye konuştu.