Kabr'isyan

Müslüm Baba'nın cenazesinin çalınacağı söylentisi ortalığı ayağa kaldırdı. Hayranları mezarı başında 24 saat nöbet tutmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2013 Güncelleme 10 Mart 2013, 00:00
Kabr’isyan

İÇİNDEKİLER

Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses geçen hafta son yolculuğuna binlerce hayranının katıldığı bir törenle uğurlandı. Müslüm Baba'yı ebedi yolculuğunda yalnız bırakmayan hayranları, şimdi de mezarı başında nöbet tutmaya başladı. Bu nöbetin gerekçesi ise Müslüm Baba'nın cenazesinin çalınacağı söylentisi...

MEZAR BAŞINDA 24 SAAT NÖBET
Müslüm Baba'nın ölümünün acısını hala içinde hisseden hayranları, "Babanın cesedini çalacaklar" söylentisiyle çılgına döndü. Kulaktan kulağa yayılan bu söylenti üzerine Müslüm Gürses'in Zincirlikuyu'daki kabrine koşan hayranları gece-gündüz nöbet tutmaya başladı. Bazı fanatik hayranlarının sanatçının cenazesini kaçırıp doğduğu Urfa'ya ya da büyüdüğü Adana'ya götürüp oraya defnedeceklerini iddia eden hayranları dönüşümlü olarak mezar başında nöbet mesaisine başladı. Mezarın başından bir dakika olsun ayrılmayan Müslüm Gürses hayranları, "Bu iddia doğru değil. Kimse cenazeyi çalamaz" diyenlere de 1996'da Vehbi Koç'un cenazesinin çalınmasını hatırlattı.

BABAYA UZANAN ELLER KIRILSIN
Müslüm Gürses fanatiklerinin iddiaları üzerine harekete geçen görevliler güvenlik tedbirlerini artırdı. Zincirlikuyu'nun 24 saat kamera ile gözetlendiğini söyleyen yetkililer Müslüm Baba fanatiklerini ikna etmekte zorlandı. "Babaya uzanan elleri kıracağız" diyen fanatikleri, mezar taşını okşayıp, hiç durmadan taze çiçekler taşıyor. Şüpheli gördüklerini de mezara yaklaştırmıyor.

DOLUP TAŞIYOR
Müslüm Gürses'in mezarına her gün ziyaretçi akını yaşanıyor. Mersin ve Adana'dan gelen bir grup hayranı Baba'nın kabrinin çevresinde temizlik yaptı; ruhuna dualar okudu.

* Cenazenin çalınacağından korkan hayranları Müslüm Gürses'in mezarı başında 7/24 nöbet tutuyor. Hayranları, "Onu söylendiği gibi ne doğduğu Urfa'ya ne de büyüdüğü Adana'ya göndeririz. Biz buradayız" dedi.


UFUK ÖZCAN