Sabotaj

Başbakan Erdoğan, İmralı tutanaklarını yayınladığını iddia eden gazeteye sert çıktı: Çözümü engellemek için sabotaj yapıyorlar. Onlara itibar etmeyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2013 Güncelleme 03 Mart 2013, 01:48
Sabotaj

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, bir dizi açılış için gittiği Balıkesir'de 'imralı tutanakları' diye yayınlanan haberin 'Sabotaj' olduğunu belirterek çok sert konuştu:

Dedikodulara, medya üzerinden karanlık operasyonlara itibar etmeyin. Sadece vicdanınızın sesini dinleyin. Biz bir açıklama yapmadıkça, bütün söylentiler yalandır, asılsızdır. Dedikodular çözüm istemeyen bu çevrelerin açık bir sabotajıdır.

Kim ne söylerse söylesin, kim ne yazarsa yazsın son sözü millet söyler. Yeni süreç başladığı andan itibaren herkesin daha sorumlu davranması gerektiğini söyledim. Biz konuşmuyor iş yapıyoruz. Sürecin hassasiyetini gözeterek bu işi sürdürüyoruz.

BU MEDYANIN UZANTILARI
Birileri süreci engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Onların nasıl bir hesabı varsa Allahın da var.

Bir gazete çıkmış İmralı'dan haberler veriyor. Bir kısım medyanın yanımızda olmadığını hep söyledim. Bu medyanın uzantıları, kalemşörleri şöyle yazıyor: Devlet yönetmek başka, gazete yönetmek başka.' Çözüme katkı vermek istiyorsanız bu haberi yapamazsınız. Atılan başlıklarla gazetecilik yapıyorlarmış, böyle gazetecilik batsın.

BALIKESİR'E 9. ZİYARET
Hayat risktir, siyaset risktir. Bunun bedeli ne olursa olsun milletimizin refahı için her şeyi yapacağız. Annelerin ağlamaması lazım, kanın durması lazım. Yıkmak kolay yapmak zor. Biz zor olana talibiz.

Bu benim Balıkesir'e 9'uncu ziyaretim. Cumhuriyet tarihinde hiçbir başbakanın bu şekilde gelmesi söz konusu değil. Belki bazıları hiç uğramamıştır. Biz Balıkesir'i unutmayız. Biz Ankara'ya kilitlenip oradan çıkmayan bir iktidar değiliz.

YAŞLI ÇİFTE MİSAFİR OLDU
Başbakan Erdoğan, toplu açılışların ardından AK Parti İl Teşkilatı'nın düzenlediği yemeğe katıldı. Bu arada Zuhal Kır (77) ile eşi Mehmet Kır (91), kendilerinin yaptığı baston ve tespihi Erdoğan'a hediye etti. 6 yıldır Balıkesir Huzurevi'nde kalan yaşlı çift, Erdoğan ile görüşmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Basına kapalı gerçekleşen yemekten sonra Erdoğan, kendisini davet eden Uzman Çavuş Mustafa Tanşu'nun evine konuk oldu.

ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Erdoğan, Balıkesir'de kendisini karşılayan çocuklara, oyuncak dağıttı. Sonra açılış töreninde 2.5 yaşındaki Ceylin Kınık'ı kucağına alarak sevdi.