Başbakan Erdoğan'dan kritik açıklama

Başbakan Erdoğan, terör meselesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 03 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 03 Mart 2013, 15:01
Başbakan Erdoğan’dan kritik açıklama

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

10 yıl içinde terör meselesini çözmek için her adım attığımızda karşımıza engeller çıktı. Ne zaman adım atsak, karşımızda duvarlar örüldü. Ne zaman bir girişimde bulunsak, karşımızda hendekler bulundu. Ne zaman harekete geçsek, karşımızda provokasyonlar, tahrikler, sabotajlar bulundu. Bunların hiçbiri bizi yıldırmadı. Ne önümüze örülen duvarlar, ne kazılan hendekler, ne provokasyonlar, ne sabotajlar bizi yolumuzdan çevirmedi. Biz, 'bu işi inşallah çözeceğiz' dedik.

CHP, 2-3 ay sonra döneriz dedi, halen dönecekler. MHP'de ise çözüm yok. Demokrasilerde muhalefet güçlü olursa, demokrasi güç kazanır. Biz güçlü muhalefet istiyoruz.

İstihbarat elemanı her türlü suçluyla görüşürü. Orada bir çözüm varsa biz gideriz.

Şehit ailelerimizin, gazilerimizin mağdur olmasını istemedik. Adımlar attık ama istismar edilmesin.

Biz, bir genel af olamayacağını söyledik. Bir insanı öldürenin af yetkisini kendimde bulamam dedim.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan'ı, ''yalan yanlış haber getirip taşıdıkları için'' avukatlarıyla görüştürmediklerini, ancak ailesiyle görüştürdüklerini belirterek, ''Bunların da bize ulusal ve uluslararası çerçevede bir şeyler kazandırdığına da inanıyoruz. Buradan eğer bir çıkış olacaksa, biz bu çıkış yolunu şu anda deniyoruz, deneriz ve bundan da yılmayız ve birilerine rağmen de bunu erteleyemeyiz. Buna rağmen de biz bu adımı attıysak bir çözüm yolu olduğu için'' dedi.

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde MHP'nin tavrını eleştirerek, ''Çözüm adına hiçbir şey zaten kendilerinde söz konusu değil. Bol bol hakaret etsin, küfretsin. Bundan öte bir şey yok. Onun tek çözümü bu. CHP randevu ister vermez, AK Parti randevu ister vermez. Arkadaş sen neyin partisisin. Bir araya gelip oturmaktan bu kadar kaçınan bu kadar çekinen bir siyasi parti bu ülkede niye var. Konuşmayacaksak niye var? Üç kez ben randevu istedim vermedi. Bulunmaz Hint kumaşı mısın? Ben milletim adına istiyorum, şahsım adına değil''dedi.

Başbakan, muhalefet partilerinin çözüm sürecine yönelik politikalarını eleştirerek, ''Şehadet üzerinden, anneler üzerinden siyaset yapılmaz ama muhalefet buna 'hayır' diyor. Biz, 'gelin beraber yapalım' diyoruz, 'hayır'. Siz bir öneride bulunun 'hayır', destek olun 'hayır'. Öyleyse kenarda durun ona da 'hayır'. Peki siz ne istiyorsunuz, siz neyin peşindesiniz. Bir projeyle gelin, sadece 'Meclis'te olur' demekle olmaz, projeniz ne bunu söyleyin'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Felaket tellalları, savaş baronları, karamsarlar, kötümserler, oy avcıları boşuna çırpınıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkenin, bu milletin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyecekler. Biz Allah'ın izniyle, sizinle birlikte inşallah bu sorunu çözecek, Türkiye'nin ayağındaki bu prangayı söküp atacak, geleceğe çok daha farklı şekilde yürümeye devam edeceğiz. Annelerin ağladığı bir ülke hiçbir şekilde bayındır bir ülke olmaz, olamaz. Annelerin ağıdını durduracak, Allah'ın izniyle o annelerin hayır dualarıyla inşallah 2023'e çok farklı şekilde gireceğiz'' dedi.