Tanklar Sincan'da!

28 Şubat soruşturmasında 12. dalga yaşandı. Sincan'daki tankları yürüten emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile birlikte 5 kişi gözaltına alındı. Bu isimler arasında Aslan Güner de var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2013 Güncelleme 28 Şubat 2013, 00:53
Tanklar Sincan’da!

İÇİNDEKİLER

28 Şubat 1997'nin üzerinden 16 yıl geçti. Ancak etkisi sona ermedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat soruşturmasında dün 12. dalga geldi... Soruşturma kapsamında Sincan'da tankları yürüten dönemin Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi Tümen Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, emekli Orgeneral Aslan Güner, emekli Hava Tümgeneral Yücel Özsır ve emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile Albay Mehmet Cumhur Yanıkkaya, gözaltına alındı.

'DOĞU PAŞAM EMİR VERDİ'
Kara Kuvvetleri eski Komutanı Ceylanoğlu'na, kimlerden direktif aldığı soruldu. Ceylanoğlu soruyu "Doğu Paşam emir verdi. 'Güzergah değişmeyecek' dedi. Ben de tankları şehir içinde yürüttüm" dedi. Genelkurmay eski 2. Başkanı Aslan Güner'in ise 7 Nisan 1997 tarihli Genelkurmay Karargahı'nda yapılan toplantıya katıldığı için ifadeye çağrıldığı kaydedildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Emekli Orgeneral Aslan Güner'in, 2007'de "PKK'lıları dinleyeceğiz" gerekçesiyle İsrail'den aldırdığı cihazlarla donattığı 5 minibüsle, 2 bin kişiyi yasa dışı olarak dinlediği iddia edilmişti. Mahkemeye sevk edilen Erdal Ceylaoğlu ile Yücel Özsır tutuklandı. İki emekli komutan, Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Aslan Güner, Mehmet Başpınar ve muazzaf albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

76 KiŞi HAPiSTE
28 Şubat soruşturması Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından başlatıldı. Savcılar Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in sürdürdüğü soruşturmada ilk gözaltılar, 12 Nisan 2012'de yapıldı. Tutuklular arasında; dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Korgeneraller Yıldırım Türker, Tevfik Özkılınç, Mustafa Bıyık ile emekli Korgeneral Engin Alan ile Teoman Koman vardı. Bunlara Erdal Ceylanoğlu ile Yücel Özsır da eklendi. Böylelikle tutuklu sayısı 76'ya ulaştı.

Aliye ÇETİNKAYA